X
 
 

Американски астронавти ще останат на Луната

5522 9
Американски астронавти ще останат на Луната
Снимка: Getty Images/Guliver
През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и „ще ги оставят там“ за определено време. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес.

„Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той.

САЩ изпращат нова космическа станция на Луната

САЩ завършиха работа по космическия кораб "Орион". Съединените щати са завършили работата на космическия кораб за многократна употреба ...

Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс, предаде БГНЕС.

„Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

„Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

От 20 до 30 млрд. долара ще струва връщането на Луната

Реализацията на програмата Артемида ще изисква около 20-30 млрд. долара в допълнение към средствата, които НАСА изразходва ежегодно в п...

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната.  

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Чудя се, трябва ли да се забавлявам като чета коментарите или само си губя времето като чета малоумни кретении? Май си губя времето. Ако има някаква издънка в САЩ, то това беше официалното и бомбастично изявление на президента Клинтън, че едва ли не са открили извънземен живот. Който идва от Марс. Няма да го забравя. А то се оказа, че намерили някакви фосили, за които има доказателства че идвал виж още ›› и от Марс, и които приличали на някакви микроорганизми, бактерии или нещо подобно. Нещо като нищо. Накрая се оказа, че не са много сигурни какво са открили. Камо ли нещо живо. Когато открият бактерия която е дошла от Марс, или още по-добре да са я взели от Марс, където е мърдала, хранила и размножавала, те тогава ще призная че са открили нещо... А да, и американците ВЕЧЕ са били на Луната. Сега ще им е за втори път. Дали ще останат дълго - не знам. От първите които са ходили, половината са изкукуригали или са се разболели от рак и подобни заболявания. Вижте ги, един по един биографиите им и ще се убедите. Не е трудно, само иска малко повече време. Явно радиацията не е толкова безопасна, но че са били на Луната няма съмнение.
 • Октомври 4 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Но , 3 най кретенското за мен е друго. Да ясно е като бял ден , че така наречените Световни политико/религиозни елити имат интерес да крият ИСТИНАТА с поведение досущ като на това от Скопие. Да се Крие Истината за НАЛИЧЕТО НА ИЗВЪНЗЕМЕН РАЗУМ И контактите с него , НО ТИ какъв интерес имаш от това ? И Путин и Тръмп утре да излезнат с цялата информация по темата ти отново дъбилно ще повтаряш / ама виж още ›› няма доказателства/ и ще гледаш тъпо ошашавен.ЕТО ТОВА Е НАЙ ТРАГИЧНОТО. ТОВА.
 • Допълнение 3 Допълнение преди 6 месеца Профил на трол?
  Американски астронавти ще останат на Луната, като по този начин ще опровергаят твърденията че преди 50 години въобще не са били на Луната.
 • Октомври 3.1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Ама ти четеш ли ме бре какво съм написал ? Ама хайде остави ме мен , аз не откривам топлата вода. Но , такива като теб завършили Планетарният университет / блаже конески/ ми дадохте най ясно какво означава притчата от Исус , че с безверие и жив човек ще стане мъртвец. А , тази тема не е до ВЯРА , А ДО ФАКТИ. Обаче от този университет мозъчното увреждане е изключително трайно.
  : 0 !
 • Октомври 3.2 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  И още нещо. Не само , че Сащ бяха изгонени от Луната то и Човешките държави НЕ КОНТРОЛИРАТ И Антарктида. Дали са ни право да я изследваме , но до тук. Ами независимо , че си ценен кадър на Планетарният университет /блаже конески/ то се опитай поне малко да мислиш с гръбначният мозък , поне малко. Сега Империализмите ще се избият за ресурсите на Планетата , а АнтАрктида само научна дейност. Ама Ана виж още ›› рктида е 7 Сибира. Е , щото е студено ли ? НЕЕЕЕЕЕЕЕ ПРИЧНИТЕ Е , ЧЕ МНОГО ПО ВИСОКО РАЗВИТ ИЗВЪНЗЕМЕН РАЗУМ КОНТРОЛИРА АНТАРКТИДА.
  : 1 !
 • Октомври 2 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Да , може би има либерализация на визовият режим за Луната. Индия , Русия също много говорят за Луната в последно време. Мисля , че всичко е за вътрешна употреба. Сащ са искали да взриват ядрена бомба на Луната и може би това е една от причините да бъдат изгонени от Луната.Ще видим , но почти съм убеден , че това НЯМА да се случи.
 • Октомври 2.1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Изнасянето на ИСТИНАТА ЗА ЧУЖДОЗЕМНИЯТ РАЗУМ , КОНТАКТИТЕ С НЕГО , НАЛИЧИЕТО НА ТЕХНОГЕННИ КОНСТРУКЦИИ НА Луната , Марс , Фобос , Деймос и даже и Церера ЩЕ ПРЕОБРАЗИ ДО НЕУЗНАВАЕМОСТ днешният потънал в Жалка Чорбаджийско/Кулащина облъчен с хиляди ЛЪЖИ Днешен Човешки Свят. Мисля , че може би това би било и единственият начин Човечеството да се отклони от ИДВАЩАТА ГЛОБАЛНА ЯДРЕНА ВОЙНА ПО ВИНА НА ФА виж още ›› ШИСТИТЕ И ИМПЕРИАЛИСТИТЕ ОТ Сащ.
  : 4 !
 • Октомври 2.2 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  А , вие завършилите Планетарният университет на / блаже конески/ освен , че ще си мрете с чорбаджийско/кулашките ви невъзпитани нрави , но ще си мрете и с лъжата която ви научи този университет. Ако вие сте нормалните то чест за мен е да бъда луд.Просто за нищо не ставете освен да бъдете пионки на Фашистите/Империалисти от Сащ/Сивите*Рептилите и да тънете в невежество.
  : 5 !
 • Октомври 1 Октомври преди 6 месеца Профил на трол?
  Да , може би има либерализация на визовият режим за Луната. Индия , Русия също много говорят за Луната в последно време. Мисля , че всичко е за вътрешна употреба. Сащ са искали да взриват ядрена бомба на Луната и може би това е една от причините да бъдат изгонени от Луната.Ще видим , но почти съм убеден , че това НЯМА да се случи.