X
 
 

"Малка стъпка за човека, гигантски скок за човечеството": 50 години от "Аполо 11"

2381 13
"Малка стъпка за човека, гигантски скок за човечеството": 50 години от "Аполо 11"
Снимка: Getty Images/Guliver
Днес се навършват 50 години от мисията на американския кораб „Аполо 11“, който кацна на Луната, съобщава AFP. Преди половин век астронавтите Нийл Армстронг и Едуин Олдрин станаха първите хора, стъпили на повърхността на земния спътник в рамките на събитие, излъчено по телевизията и наблюдавано от половин милиард души.

Тяхната камера, носеща името „орел“ се отделя в 20:18 часа средно гринучко време на 20 юли 1969 г., като шест часа по-късно Армстронг поставя своя ляв крак на лунната повърхност, изричайки знаменитите думи „това е една малко стъпка за човека, но един гигантски скок за човечеството“, припомня Агенция Фокус.

Кацнали ли са американците на Луната - още има хора, които не вярват

Милиони хора по света все още вярват, че никой никога не е ходил на Луната и че снимките, показани от НАСА през юли 1969 година, са зас...

НАСА се готвеше в продължение на няколко седмици за да чества годишнината, организирайки изложби на цялата територия на САЩ и най-вече в „Космически център Кенеди“ в Калифорния, и „Космически център Джонсън“ в Тексас. В събота американският вицепрезидент Майк Пенс ще направи обръщение в калифорнийския център, от където Армстронг, Олдрин и третият член на екипажа – Майкъл Колинс, излитат към Луната. В предишната си реч от март тази година, Пенс обяви, че следващите хора трябва да бъдат изпратени на Луната до 2024 г. 

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 7 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  А , тук отново сте си дали сбирка завършилите в Планетарният университет / блаже конески/. Е , аз завърших университета на Смелите Борци за Истината / Ажажа и Сейгън/и за нищо на Света няма да си променя мнението ми.Света който ви научиха в този университет е /Свят на Планетарен македонизъм/ Една фалшива История , един Фалшив Днешен Свят. Свят с Мрачно бъдеще/ и вие ще сте отговорни.
 • Октомври 7.1 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Ние живеем в един търговски Свят без никакви ценности , Свят който е Всемирно Кндр. Сивите и Рептилите са всъщност носители на Всемирният Империализъм. .Те искат и ние сме техни роби. Досущ като на Татуин и този филм не е направен просто ей така. НАЛИЧИЕТО НА ЧУЖДОЗЕМЕН РАЗУМ , НЕГОВОТО ВЛИЯНИЕ ТУК , СКРИТАТА ДРЕВНА ИСТОРИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. ОТВРИ СЪЗНАНИЕТО си Планетарен Македонецо/ке
  : 1 !
 • Октомври 7.2 Октомври преди 7 месеца Профил на трол?
  Сащ бяха изгонени от Луната и не знам от кой. В смисъл дали от Сивите и/или Рептилите или тоест от Господарите им или от други. И в момента има подкрепящи ни Извънземни цивилизации дето се опитват да ни пазят. ВСЕМИРНИЯТ ДЖЕДАЙСКИ ОРДЕН ПАЗИТЕЛИТЕ НА БАЛАНАСА В МУЛТИ ВСЕМИРИТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ДОЛЕТИ. Но ако сами не можем да се опазим , то може би и те няма да сметнат за необходимо да ни опазят.
  : 1 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Нима останаха още дебили като двете дежурни в Актуално русофобни СоросПИИ дЕБИ И бАРБАРА,които да вярват че Кравар 11 е кацал на луната и че чичко Шорош ще спаси света??
 • Анонимен 5 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Янките са били на Луната ,колкото аз съм бил на Марс. Защо китайците не откриха нищо на Луната?
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Китайците изпратиха безпилотен апарат, който да заснеме обратната страна на Луната, а американците са кацнали на видимата страна на луната и в момента всеки един астроном, който разполага с развита техника, вижда оставените модули и други следи от американските космонавти. Това окончателно приключва грозния и лъжлив руски мит, че американското кацане на Луната било "измислено". Няма по з виж още ›› авистливи и злобни хейтъри от изостаналите технологично и морално руснаци.
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Лъжливите Кравари НИКОГА не са стигали и Няма да стигнат до Луната....Цирк сниман в студио в холивуд....
 • uncle Sam 3 uncle Sam преди 7 месеца Профил на трол?
  50 години още ще минат ... и ватниците пак няма да са пратили човек на луната ...
 • Алфа 2 Алфа преди 7 месеца Профил на трол?
  империята на злото ФАЩ е олицетворение на измамата
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Империята на злото беше СССР и тя вече е в историята, останалото са твоите мокри сънища.
  : 3 !
 • Въпрос? 1 Въпрос? преди 7 месеца Профил на трол?
  При наличието сега на мощни инструменти за наблюдение като телескопи, камери които могат да заснемат малки детайли от повърхността на Луната, както това е направено за други планети и спътници от Слънчевата система, защо не са открити артефакти от посещението на американците на луната като американското знаме или оставени части от модула които ще са запазени поради липсата на въздух и атмосфера на виж още ›› Луната.Даже на китайците,които пуснаха ракета с която доставиха луноход на Луната НАСА отказа да даде точните координати на мястото където са кацнали американците.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Открити са, няма нужда да лъжеш.
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Координатите не само не са тайна но ги има на сайта на НАСА ей тука nssdc.gsfc.nasa.gov/planetary/lunar/lunar_sites.html
  : 2 !
Последно в Актуално