Ако имаш психично заболяване и караш, няма как някой да разбере

7355
Ако имаш психично заболяване и караш, няма как някой да разбере

Лудостта по пътищата в някои случаи е буквален термин. Това стана ясно, след като в сутрешния блок на Нова телевизия говори директорът на психиатричната болница в Курило Цветеслава Гълъбова.

За пореден път беше подчертано, че няма единен регистър на психичноболните в България – нещо, което отдавна не е новина. Самата Гълъбова коментира случай, при който шофьор на „Фолксваген Голф” нарочно е гонил и бутал мотористи, защото не ги харесва. Тя не потвърди дали въпросният шофьор има психически отклонения, каквато информация се появи. По думите ѝ единствено човекът, за когото става въпрос, може да изнесе публично дали има психично заболяване или не. Гълъбова добави, че в последно време голям проблем е, че се употребяват много наркотици и дори когато човек спре, той има психически проблеми. Агресията по пътя стана чудесен начин да се освободят бесове, каза лекарят.

Скандално: Прокурор опитва да сгази колоездачи (Видео)

Видеоклип с поредно безумие на пътя набира популярност и възмутени коментари във Facebook. Клипът е пуснат от потребител на име Атанас...

Нацията ни е психичноболна, подчерта и Йонко Иванов, председател на Съюза по авто-мото подготовка. В България има омраза към мотористите – още от 70-те години на миналия век, заяви съпругът на Аня Пенчева – Ивайло Караньотов. От тези времена наричат мотористите рокери, а това са банди в САЩ, търгуващи с оръжие. Къде тук е връзката, попита Караньотов. Той заяви, че се движи със скутерче, защото е по-удобно в задръстванията. В България те притискат на пътя като си моторист, отварят вратите, хвърлят и пепелници, та мотористът да направи предно салто, добави Караньотов.

Човекът от случая с велосипедистите явно се е почувствал като прокурор, защото ги вози всеки ден, иронично коментира Караньотов. А Иванов определи като „малоумник” шофьорът, направил обратен завой и предизвикал катастрофата при Бяла вчера, довела до три човешки жертви. Никой сега не учи шофьорите за „мъртвата точка”, откъдето може да изкочи моторист. Но и никой не учи мотористите, че не трябва да минават отдясно и да казват дежурното: „Утре като си спрял така ти чупя огледалото”. Мотористите също са част от колоната, обясни Иванов.

Според Иванов сега се обмислят текстове, в които се говори за градска скорост по магистрала. Трябва при курсовете в БЧК да се говори за опасността от птъя от пострадали при катастрофа, от инвалиди, от наркомани, които са осъзнали какво е направено, смята Иванов. Става въпрос за манталитет – трябваше да се нагледам на страшни неща, за да разбера, че най-важното е да стигнеш, подчерта Караньотов. Пътят не е място за битка – затова има писти, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com