Кражбите на луксозни автомобили продължават

19581
Кражбите на луксозни автомобили продължават

Между 4 и 6 луксозни автомобила изчезват безследно всеки ден в столицата. Част от тях пътуват безпроблемно в Арабския свят, превърнати от автокрадците в двойници на реално съществуващи коли. Друга част биват разпродадени на части, анализира ситуацията bTV в предаването си „bTV репортерите“, което ще се излъчи тази вечер.

Бумът на кражби на автомобили в София започва от септември миналата година. В края на ноември всеки ден 10 коли губят собственика си.

Купуваме повече коли втора ръка

С над 40 % са скочили продажбите на автомобили втора ръка през изминалия месец. Според търговците много българи избрали да купят авто...

Специализираните в кражбите на коли групи, които работят в София, са десетина. Всяка от тях - от по трима души.

„Днес, ако не открадне, не може да се прибере да заспи. Чувстват се безнаказани. Наистина са нагли”, коментира пък старши инспектор Пламен Максимов от СДВР.

Намерят ли търсената кола, автоджамбазите оставят паркомястото празно за не повече от минута и 20 секунди.

„Пазенето” от полицията излиза 600-800 лв. „И ти правят направо отцепка. Взимам аз колата, обаждам се на полицая. Той ме чака горе на светофара. Като ме види, че тръгвам с колата, кара пред мен, и кара на сирени все едно бърза за някъде. Аз си карам по него”, обясни автокрадецът, който авторите на предаването условно са нарекли Иван.

В 1/5 от времето шофьорите не глeдат пътя

Британски учени са направили проучване, крайният резултат от което е изключително тревожен: в почти една пета от времето зад волана вод...

„ Имало е наистина такива случаи, но при положение, че ползват радиостанции с нашите честоти, мисля, че не е нужно да има патрул да ги ескортира”, уточни обаче Пламен Максимов.

Всяка от групите има наети под наем поне 15 гаража из цяла София. Така, откъдето и да отмъкнат колата, прибирането й в депото става за 3-4 минути.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com