„Ах, банана” от Морфов за „Пайнер”

51726
„Ах, банана” от Морфов за „Пайнер”

Сериалът „Доган отвръща на удара” започна с пълна сила, като дори и в този момент продължават снимките за сезон 2,3,4 и 5. По-хубавото е, че сапунката „Пайнер” също продължава да вълнува хората, а тя е много по-важна за обществото ни. Вярно, последният епизод навява кръчмарски спомени от типа „наш’та маса поздравява ваш’та”, но пък и самият диалог протича в такава среда.

Александър Морфов поздрави "Пайнер"-а и управляващите с ретро чалгата "Ах, банана" от голямата сцена на Народния театър "Иван Вазов", съобщи БГНЕС.

Ало, ТЕАТРАЛИТЕ...

Какво й е на чалгата? Нищо. Просто бизнес. Музикален жанр, който привлича огромен брой зрители по концерти и кръчми. Публиката, какъвто...

В неделя, след края на спектакъла "Животът е прекрасен", публиката дълго аплодира актьорите, а актрисата Светлана Янчева получи наградата на Обществото на независимите театрални критици. Тогава режисьорът се качи на сцената и благодари на публиката в залата, на екипа си, на Министерството на културата, на правителството, и на "нашия първи" министър-председател, които подкрепят развитието на културата.

В първия момент имаше кратко недоумение. Без излишни приказки и коментари поздравът на Морфов към управляващите бе "Ах, банана" и "И ловец съм, и рибар съм".

Откъсите, които Морфов пусна на голямата сцена в Народния театър, бяха достатъчно красноречиви и допълнителен коментар не е нужен по повод "Пайнер"-а, който прибира субсидия от почти 2 млн. лева за популяризиране на чалгата у нас и в чужбина. Решението на режисьора да покаже какъв "продукт" бе посрещнато с аплодисменти от изправената на крака зала.

Преди дни, когато стана ясно за финансирането на поп-фолка, Морфов заяви пред БГНЕС: "Това е чудовищно. Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света. Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя".

Европа иска да сме прости, да сме овце!

“Това е чудовищно”, възмути се режисьорът Александър Морфов, след като научи новината, че в чалгата на “Пайнер”...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com