"Царицата на чардаша" и "Веселата вдовица" на новогодишния концерт в НДК

17661
"Царицата на чардаша" и "Веселата вдовица" на новогодишния концерт в НДК

„Царицата на чардаша” на Имре Калман и „Веселата вдовица” на Франц Лехар са част от популярните произведения, които маестро Табаков и Радиосимфониците от БНР са подготвили за Новогодишния концерт в НДК. Събитието ще се състои на 1 януари от 18.30 часа в зала 1 на Националния дворец на културата.

Интересно ще е представянето и на унгарския композитор Бела Барток, който е обработил румънски народни танци, както и на немския композитор Брамс с негови унгарски танци.

Оперният певец Георги Султанов за Actualno: Вертер е ролята на сърцето ми

Георги Султанов е оперен певец и един от двамата гост-солисти на Новогодишния музикален концерт, който НДК организира на 1 януари 2013 ...

Новогодишният концерт „Пътешествие по Дунава” включва произведения на композитори от дунавски държави като Германия, Австрия, Румъния, Унгария и България. В момента маестро Табаков подготвя интересни произведения и от сръбски и хърватски автори. Така от 10-те крайдунавски държави вероятно няма да има представител само на Молдова и Украйна.

За първи път в Новогодишния концерт ще гастролират двамата гост-солисти - Олга Михайлова-Динова и Георги Султанов, който разказа повече за себе си и за новогодишното събитие в интервю за Actualno.com. Двамата музиканти имат опит в съвместната си работа, а дуетите им се приемат възторжено от публиката.

Организатори на Новогодишния концерт са Националният дворец на културата, Българското национално радио и Българската национална телевизия. Билетите за концерта са в продажба в билетния център на НДК и в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) на цени от 30 до 70 лв.

Редактор: Д. Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com