"Дама, поп, асо, шпионин" на Джон льо Каре

19626
"Дама, поп, асо, шпионин" на Джон льо Каре

С „Дама, поп, асо, шпионин“ , започва прочутата трилогия „Карла“, която се отличава с ловко изплетена фабула, остроумен диалог и психологическа дълбочина и неслучайно се третира като един от шедьоврите в жанра. Централният персонаж е Джордж Смайли, вежлив ловец на шпиони, принуден да напусне работата си малко преди да му възложат отговорна мисия. Уповавайки се на своя опит, той трябва да залови предател, проникнал във висшия ешелон на британското разузнаване.
Екранизацията на романа от 2011 г. получи изключително висока оценка както от публиката, така и от критиците.

Под прикритието на псевдонима Джон льо Каре се подвизава Дейвид Корнуел – повелителят на психологическия съспенс в шпионската литература. Заемал ключови позиции в различни сектори на британското разузнаване, той се оказва „таен агент“ и на територията на художествения текст – едва ли има автор, който познава по-добре параноята на политическите отношения, захранваща международния шпионаж.

През 2008 г. Таймс класира Льо Каре на двайсет и осмо място в списъка на „50-те най-велики британски писатели след 1945-а“, а бестселъри като „Дама, поп, асо, шпионин“, „Най-търсеният човек“ и „Шпионинът, който дойде от студа“ уплътняват блестящо това признание.

Как се тренират успешни учители?

"Трениране на успешни учители" е първата и най-ефикасна програма в света, която дава възможност на учители, възпитатели и ръководители ...

Цена: 16 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com