Стотици изпратиха великия Попйорданов (снимки)

80045
Стотици изпратиха великия Попйорданов (снимки)

Стотици се събраха при Народния театър "Иван Вазов" в София, за да поднесат за последно цвете пред големия български талант Петър Попйорданов - Чочо, който ни напусна навръх Великден, съобщи БГНЕС.

Пространството пред театъра се оказа малко, за да побере всички близки, приятели, колеги, почитатели, които искаха да се сбогуват с Чочо.

"В последно време Чочо идваше рано сутрин да говорим. Той много искаше да излезе от образа на красивия театрален и филмов герой, много искаше да изиграе драматична роля и умувахме за пиеси, които са предимно на скандинавски автори, където трагедията и драматизма са много силни. Както понякога се случва в живота той изигра най-трагичната роля, която може да изиграе един артист, отиде си без време", разказа директорът на Народния театър Павел Васев.

"Чочо беше един слънчев човек. Ролята му на Македонски в "Хъшове" беше единение между неговата личност и сценичния герой. Тази роля според мен го определяше най-точно. Той има много добри роли, не са една, не са две, но наистина имаше едно сливане между характера, който носеше у себе си и онова, което дава драматургията на Иван Вазов в ролята на Македонски. Един хъш си отиде", допълни Павел Васев.

Изпращаме Чочо Попйорданов

На 8 май в 11 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще бъде поклонението пред тленните останки на любимия актьор Чочо Попйорданов.Опелото щ...

По ирония на съдбата днес в Народния театър трябваше да се играе "Хъшове", но по технически причини представлението беше отменено преди Великден. На 24 май трябваше да се играе за 200 пореден път уникалният спектакъл на режисьора Александър Морфов.

"Ще запомня Чочо с това, че беше много нежен, много внимателен, много обичаше майка си. Той изглежда, че много тежко изживя смъртта на майка си и ми е много мъчно за баща му, който е един много фин човек. Чувствителен човек беше, от най-малкото нещо се влияеше", сподели голямата българска актриса Стоянка Мутафова минути преди да прекрачи прага на Народения театър, за да се сбогува с Чочо Попйорданов.

Не знам дали има човек, който да е общувал с Чочо и да не го обича, устремлението и вдъхновението на душата му са заразяваща, каза разплакана режисьорката Лили Абаджиева. Целта на съществуването, "Да обичаш и да бъдеш обичан" той я постигна, убедена е тя. Чочо беше Чочо, един много спонтанен, неочакван и истински човек, спомни си актьорът Стефан Мавродиев.


Утре изпращаме Чочо, погребват го до майка му

На 8 май в 11 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще бъде поклонението пред тленните останки на любимия актьор Чочо Попйорданов. Опелото ...

"Не съм много религиозна и не знам много неща за Космоса, но мисля, че той не е землянин. Той ни беше пратен от Космоса и си тръгна", заяви през сълзи актрисата Татяна Лолова и разказа, че случайно се видяла с Чочо през миналата седмица. Сред опечалените, дошли да видят за последен път човекът, който стотици пъти ги е карал да се усмихват беше и актрисата Марта Вачкова, която участваше заедно с Чочо Попйорданов в предаването "НЛО". "Това е един човек, който си отиде нелепо, а страшно много искаше да живее и му предстояха страшно хубави неща", каза тя.

Петър Попйорданов почина навръх Великден – 5 май, след като падна от 2-метрова височина на Боянските гробища. Той беше настанен в Централна реанимация на "Пирогов" на 4 май следобед с пряка опасност за живота, в кома. Чочо Попйорданов беше приет в болницата с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и с едно счупено ребро. Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане.

Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов", той е починал рано сутринта на Великден в резултат на тежка черепно-мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол.

Христо Мутафчиев за Чочо: Неговата чувствителност го разрушаваше

Дивак, дразнител на сцената, романтик – това са само част от определенията, с които актьорът Христо Мутафчиев описа близкия си пр...

Чочо Попйорданов е роден на 11 юни 1964 г. в София. Той е син на дългогодишния директор на Киноцентър "Бояна" и генерален директор на БНТ Иван Попйорданов. Актьорът произхожда от родолюбив български род от град Велес. Прадядото на Чочо е първи братовчед на македонските революционери - войводата Миле и по-малкият му брат Йордан Попйорданов - Орце, водачът на солунските атентатори.


Чочо завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1989. Неговата специалност е актьорско майсторство. Той е ученик на Крикор Азарян и Тодор Колев. Чочо Попйорданов играе в театър "София", Малък градски театър, а от 1994 в Народния театър "Иван Вазов". Най-известните му театрални роли са в постановките "Сън в лятна нощ", "В полите на Витоша", "Бурята", "Човекът, който прави дъжд", "Кимоно" и др. Чочо Попйорданов се снима и в редица филми. Най-известните са "Вчера" (1988), "Адио Рио" (1989), "Любовното лято на един льохман" (1990), "Вампири, таласъми" (1992), "Сезонът на канарчетата" (1993), "Граница" (1994) "Испанска муха" (1998), "След края на света" (1998), "Дунав мост" (1999) и др. На малкия екран е известен с участието си в телевизионното шоу "Клуб НЛО".

Поклон пред паметта му!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com