10 естествени средства, с които ще прогоните мравките от дома си

7077
10 естествени средства, с които ще прогоните мравките от дома си
Снимка: iStock/Guliver

Борна киселина

Смесва се със сладко, като се добавя малко вода. Тази смес се оставя на различни места в кухнята. Работещите мравки носят инфекция в матката и ларвите, борната киселина унищожава храносмилателната система на насекомите отвътре. Можете също така да използвате картофено пюре или жълтък. Принципът е същият - добавя се борна киселина. Получената отрова се навива на топки и се поставя на места с често натрупване на насекоми. Понякога вместо киселина се използва боракс - методът на приложение и ефективността са сходни.

Оцет

За да идентифицират пътищата, водещи до храна, мравките отделят определени феромони, докато ги създават. Ако пътеките или по-добре всички повърхности са смазани с разтвор на оцет и вода, тогава мравките ще загубят ориентацията си. За удобство можете да използвате спрей, а неканени гости ще си тръгнат в търсене на по-удобен дом. В идеалния случай гнездото трябва да се третира. След това можете да използвате оцетна есенция с малко добавяне на вода. Самото гнездо се излива с получената смес, това ще унищожи матката и ларвите. За ефективност е по-добре да повторите процедурата след няколко дни.

Амоняк

Острата му миризма също дезориентира мравките. Използва се като оцет.

Сапун

Това ще помогне за намаляване на феромоновите миризми. В спрей бутилка смесете разтвор от сапун и вода. Получената смес се напръсква върху местата, където се натрупват мравки.

Етерични масла

Мравките не понасят силни миризми. Ето защо етеричните масла от карамфил, лавандула, канела, пелин и борови игли могат да помогнат в борбата срещу тях. Те се импрегнират с парчета плат или памучни топки и се поставят в местообитания на насекоми и на отъпкани пътеки.

Няколко трика за естествена защита срещу мравки

Знаем колко полезни и любопитни създания са мравките. Но не можем и да отречем, че могат да се превърнат в ужасяваща картинка, когато с...

Сушени ароматни растения

Ароматите на лайка, мента, дафинов лист и магданоз също са неприятни за мравките. Торбички с билки се поставят навсякъде, където могат да се появят. Лимоновата кора също може да помогне.

Газирани напитки

Попадайки в тялото, той реагира с киселина и в резултат на това мравката умира. Остава да принудите мравките да ядат много неприятен продукт. За това содата се смесва със захар и се добавя малко вода. Полученият разтвор се оставя на всички места, достъпни за насекоми.

Люти чушки

Потопете едно памуче в тази смес и мравките ще изчезнат до часове

Домашните мравки са два вида - мравки фараони и крадци (брауни). Първите не могат да съществуват без човека и живеят само в жилищни по...

Горещата подправка плаши натрапниците. Пиперът е разпръснат по пътеките на мравките и в местообитанието на колонията.

Вряща вода

Горещата вода също ще помогне за убиването на насекоми. Тук обаче ефективността ще бъде нулева, ако не излеете вряла вода върху самото гнездо, а именно царицата мравка.

Чесън. С него се избърсват всички повърхности и пътеки за мравки. Процедурата трябва да се повтаря редовно, тъй като миризмата бързо изчезва.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com