10 навика, характерни за успешните и известните личности

4897
10 навика, характерни за успешните и известните личности
Снимка: iStock

Със сигурност всеки от нас мечтае да се реализира в живота, да достигне определени върхове, но какво прави хората успешни, нека разгледаме най-важните им навици.

1. Стават рано

Проучванията показват, че успешните хора стават от сън 3-4 часа преди работното време, за да могат да отделят време за близките си и за себе си.

2. Планират

Успешните хора знаят, че „обядът е по график“. Планират за 20-10-5 години напред, както и за месец-седмица-ден. Техният график е стегнат и ясен. Те дозират натоварвания и ги редуват с релакс. Само такива ефективни действия могат да дадат прогресивен растеж (нисък стрес).

3. Рационализират

Всички сме емоционални същества. Това е чудесно. Спектърът от емоции е толкова разнообразен, че истински успешните хора знаят как да се чувстват: не се колебайте да плачете, управлявайте гнева, пренасочвайте агресията към социално одобрени възможности, като бокса. Освен това човек, който се стреми към определена цел, знае как да не се удави в емоции и не си позволява емоционална отпуснатост.

15 черти на успешните хора

4. Смятат

Дигитализацията е в основата на мисленето на един ефективен човек. Всичко може да се изчисли. А числата са възможност да сравним вас от вчера с вас от днес (най-благоприятната позиция за собствения ви растеж). Така мислят успешните хора. Те отчитат нивото на развитие на компетенциите, ефективността на обучението, качеството на инвестициите, степента на отвореност на комуникациите и др.

5. Развиват се

Успелите не спират да се подобряват. Аз съм психолог и точка. Направих милион и това е достатъчно. Те са отворени за промяна, внимателни към промените около тях, в страната и света, чувствителни към собствените си променящи се нужди и желания. Те учат, четат, постигат нови висоти.

6. Говорят

Добре знаят колко е полезна на откритата комуникация. Те нямат нужда да лъжат, да се крият, да трупат негтиви, да обясняват едно и също нещо отново и отново, да търпят.

Кои са тайните навици на успелите хора, които ги правят богати?

7. Грижат се за психическото и физическо здраве

Превантивно, рационално, целенасочено: ако в семейството има генетично предразположение към онкология, тогава наблягат на превенцията и се подлагат на годишни прегледи. Ако едно дете се е родило с някаква особеност, успешните хора я решават без паника, не затварят очи „то ще се разреши от само себе си“, не се удавете в емоционално блато. Те разлагат проблема на задачи, поставят цел, разпределят средства и вървят към победа.

8. Решения

Бързо и ясно взимат решения, вслушвайки се в интуицията, претегляйки фактите, анализирайки аргументите, консултирайки се, ако е необходимо, с експерти.

9. Делегиране

Това е супер умение, което прави възможно правилното разпределяне на ресурсите. Не губете време за това, което някой прави по-добре: готвач, секретар, учител, чистене и т.н. Това не е демонстрация на богатство, това е правилното разпределение на силите, което ви позволява да прекарате час не в готвене, а за създаване на нова гениална разработка, например.

10. Казват “не"

Става дума за лични граници. Успешните хора знаят точно на какво са съгласни и на какво не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com