10 полезни съвета при избор на кола под наем

673
10 полезни съвета при избор на кола под наем
Снимка: greenrentacar.bg

Колко са причините, поради които да изберем рент а кар, за следващото си пътуване? Много! Услугата за наемане на автомобили не се използва само, заради удобство и забавление, а често се наемат коли, поради неотложни причини - като трансфери в България или до чужбина, или поради специални събития, като сватба и бал.

Има 10 основни фактора, които трябва да вземем предвид, когато избираме автомобил под наем - за да сме сигурни, че ще получим най-добрата оферта, ще караме най-подходящата за нас кола, и ще сме спокойни, че няма да има какво да се обърка.

  • Колкото по-рано резервираме рент а кар, толкова по-изгодни ще бъдат цените за наем. Планирането за вземане на кола под наем в последния момент, не винаги би била добра идея за нашия бюджет.
  • Трябва да изберем рент а кар, според конкретните си планове. Въпреки, че може да изглежда очевидно, много от нас наемат кола въз основа на най-евтиния вариант. Но в много случаи, това може да ни сдобие с автомобил, който не е подходящ за нашата цел. По-разумно е наемът да е, спрямо състоянието на терена и местата, които обмисляме да посетим.
  • Броят на пътниците също е от значение. Нека добре планираме с колко души ще пътуваме. Например, семейно пътуване в компанията на две деца ще изисква да наемем пет местна кола под наем, а ако багажът е в повече, може да имаме нужда и от бус или миниван. 
  • За да пътуваме в комфорт, нека не пренебрегваме и количеството багаж, което възнамеряваме да вземем. Товарното пространство на автомобила, който искаме да наемем, трябва да бъде съобразено. Например, едно семейно пътуване може да изисква по-голям капацитет на багажника, затова да трябва да се ориентираме към джипове и SUV 4x4. 
  • Ако ще натрупаме повече километри зад волана, защо да не наемем нещо по-икономично? Колите в автопарка на Greenrentacar.bg са предимно на световната марка Toyota. Автомобилен бранд, известен със своите хибридни модели, които предлагат на водача нисък разход на гориво. 
  • Трябва да обърнем внимание и върху детайлите... Категориите рент а кар могат да бъдат много и най-различни. Има икономични, луксозни и лимузини, спортни, товарни и още куп други, между които да избираме. И все пак, не бива да насочваме цялото си внимание само върху избора на превозното средство. От особена важност е да прочетем внимателно условията за наем на рент а кар агенцията.
  • Нека предвидим и локацията на получаване на рент а кар автомобила. Офисите, които се намират на летище, несъмнено ще ни бъдат много по-удобни. Но, ако не искаме да чакаме на опашки, по-добре би било да направим онлайн резервация с предварително заявено място на получаване.
  • Бърза проверка на състоянието на автомобила. Преди да потеглим ще трябва внимателно да огледаме състоянието на колата и гумите за драскотини и вдлъбнатини, за да не се налага да плащаме за щетите на предишен наемател.
  • Преди да потеглим към рент а кар приключението си, трябва да сме сигурни, че имаме застраховка. Застраховането на рент а кар автомобила може да бъде един от най-объркващите компоненти на пътуването, който повечето водачи смятат за излишен, но може да се окаже и най-добрата инвестиция, която някога са правили - за да сме изрядни и да не си докарваме излишни главоболия на пътя. 
  • Преди години, допълнителните екстри бяха наложителни, но в автопарка на Greenrentacar.bg автомобилите са предимно нови и оборудвани с много екстри и системи за безопасност. Когато наемем нова кола, няма да ни се налага да плащаме за базови екстри.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да почистите езика си от плака и бактерии?

Топ 10 на най-говоримите езици в света

Топ 4 най-странните зодии

Знаете ли колко е дълга Великата китайска стена

Край на самотата: 5 знака, че сте на път да срещнете своята сродна душа

Топ 4 на зодиите, които пленяват с красота и остър интелект

Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?

Тези зодии са сродни души на Телец

Повече въздух и още 3 начина да предотвратите развалянето на храна в хладилника

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com