10-те най-нискокалорични алкохолни напитки според диетолозите

8735
10-те най-нискокалорични алкохолни напитки според диетолозите
Снимка: iStock

Повече от разбираемо е да искате да си отдъхнете с питие в края на дълъг работен ден, ако сте имали един от „онези“ дни. И въпреки че в това няма място за срам, е лесно да забравите за тези течни калории, които изпивате. Но те могат да се натрупат бързо - особено ако пиете редовно. И преди да се усетите вие сте саботирали плана за здравословно хранене, който сте заложили за себе си.

„Калориите от алкохола могат да се натрупват бързо“, казва Кристи Брисет - собственик на 80 Twenty Nutrition. "И тъй като алкохолът не ви доставя хранителни вещества и не ви насища, тези калории обикновено са в допълнение към това, което вече сте яли и пили." Пиенето също може да отключи падането на задръжките, така че е по-вероятно да прекалите, казва тя.

Докато някои форми на алкохол съдържат доста калории сами по себе си, голям проблем са съставките - казва Кери Ганс, автор на The Small Change Diet. „Много от съставките, които добавяме към алкохолните напитки, са с високо съдържание на захар и не предоставят хранителни ползи“, казва тя. 

Бърз и лесен коктейл, с който да изненадате всеки гост

Добрата новина е, че не е нужно да сменяте своето шардоне със селцер всеки път, когато искате да празнувате. Просто вземете по-мъдри решения, когато става въпрос за избора на питие.

„За да намалите калориите в повечето напитки, можете да си играете със съотношенията на съставките“, казва Бет Уорън, основател на Beth Warren Nutrition и автор на Secrets of a Kosher Girl. Тя препоръчва да опитате трикове, като добавяне на още лед или газирана вода, които не съдържат калории, допълване на напитката с пресен плодов сок без добавени захари и да опитате натурален подсладител като стевия вместо обикновена захар или сироп.

Имайки това предвид, сме извадили най-нискокалоричните алкохолни напитки, които можете да сервирате, включително лесни промени в някои от най-популярните и любими.

Маргарита

Маргаритите могат да бъдат калорични бомби благодарение на използването на много захар. Предварително приготвените съставки също могат да бъдат проблем поради високото съдържание на захар, казва Брисет. За да се заобиколи това, тя препоръчва да използвате пресен сок от лайм, текила и щипка сироп от агаве. „Ще намалите захарта и калориите“, казва тя.

Искате ли да добавите малко хранителни вещества към сместа? Редакторът по храненето на Health Синтия Сас препоръчва използването на сок от авокадо, манго и портокал за голяма доза от основни витамини и минерали, които помагат в борбата с бръчките и рака. 

Калории: 95 cal

Домашни летни коктейли, които да приготвим в топлите месеци

Джин с тоник

Джин с тоник е класическа комбинация, но може да съдържа до 142 калории на порция. Защо? Водата на тоника обикновено се приготвя от царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза, същият подсладител, който се намира в колата, и кенче от 330мл. тоник съдържа осем чаени лъжички добавена захар, казва Сас.

„Добавянето на сoда към коктейла винаги е чудесен избор, тъй като осигурява нулеви калории и нула грама захар“, казва Ганс. Джин със сода ви позволява да получите същото усещане за мехурчета и вкус на джин без всички добавени калории.

Калории: 97 cal

Червено вино

Да, малките количества алкохол, включително червено вино, могат да бъдат част от здравословния начин на живот. Но саботирате ли се с тежки маратони? Твърде често и обичайно се консумира прекалено много, казва Сас.

Но придържането към правилното количеството - 140мл - и изпиването само на една чаша вино на едно сядане на масата ще помогне за намаляване на калориите. „Това е добър избор по отношение на калориите“, казва Уорън. Професионален съвет даден от Брисет: Изберете по-сухи сортове като санджовезе, каберне совиньон и пино ноар. Те са с по-ниско съдържание на захар и калории.

Калории: 125 cal

Най-вкусният коктейл в диня с много плодове, идеален за летните купони

Мартини

Подобно на виното, порциите тук имат значение, казва Ганс. „Класическата водка или джин мартини съдържа около 120 калории, но това е, ако се включи само една доза алкохол и около 8,5мл вермут“, посочва тя.

Въпреки че мартинито е известно като силно, Брисет казва, че това може да е добро, когато става въпрос за калории. „Отпиването на такъв силен коктейл вероятно означава, че ще го пиете по-бавно от по-сладка напитка, приготвена със сок или сироп“. Ако искате малко вкус в сместа, тя препоръчва да добавите малко лимон, за да придадете цитрусов вкус или да направите напитката си „мръсна“ с капка сок от маслини - добавя само около пет калории.

Калории: 120 cal

Бяло вино

Чаша охладено бяло вино може да бъде напълно освежаващо през това забързано време на годината, но внимателно изберете вида, който отпивате. Сухите бели вина, като совиньон блан или пино гриджо, обикновено имат по-ниско съдържание на захар, което означава по-малко калории, казва Сас. По-сладките сортове като ризлинг могат да се доближат до 165 калории на порция. Размерът на порцията има значение. Хубаво е да се стремите към 140 мл., което, посочва Ганс, е „по-малко количество, отколкото повечето от нас консумират“.

Калории: 121 cal

Светла бира

Бирата често се смята за най-големия виновник за подуването, но може и да не е толкова лоша. В едно проучване сред 70 000 жени изследователите откриват, че тези, които пият умерени количества бира, имат по-ниско кръвно налягане от тези, които пият вино или спиртни напитки. „Бирите съдържат няколко витамина от група В“, обяснява Сас. "Бира от 330мл. съдържа повече калций, магнезий и селен, който е ключов антиоксидант, отколкото една порция вино." Стандартната бира по-близо до 160 калории на 330мл.

Много бири не изброяват калории на етикетите си, така че Брисет препоръчва да опитате този хак: „Потърсете бира, която има обем алкохол от четири и ще получите около 100 калории за порция от 330мл.

Калории: 100 cal

Водка със сода

Разбира се, това е малко неестесвено, но водката със сода може да е най-здравословният избор, ако сте в настроение за твърд алкохол. Когато комбинирате чаша водка със сода, вие избягвате излишните калории - и гаден махмурлук. „Газираната вода или стандартната сода е без калории, тъй като е просто вода с мехурчета“, обяснява Сас. "Също така е добра съставка за коктейли, защото хидратира и не съдържа добавени захари или изкуствени подсладители. Освен това мехурчетата може да ви забавят, така че да не удряте напитката на екс."

Калории: 97 cal

ВРЕМЕ ЗА КОКТЕЙЛИ: Как да си приготвите УИСКИ САУЪР в няколко лесни стъпки

Шампанско

Правилата за избор на по-нискокалорично шампанско са същите като за виното. „Когато избирате своето шампанско, знайте, че „сухо“ означава по-малко захар и калории“, казва Брисет. Можете също така да потърсите "brut" на етикета, което на френски е за неподсладено или сухо.

Калории: 95 cal

Мохито

Мохито е комбинация от микс листа от мента, ром и газирана вода със захар. Хубаво е да се стремите към порция от 160мл.. Просто знайте това от Ганс: Ако вземете вашето мохито от ресторант или бар, може да е малко повече от това. Намаляването на количеството захар, което използвате, или замяната с подсладител като стеви, може да помогне за намаляване на калориите.

Калории: 143 cal

Палома

Мислете за Палома като за алтернатива на Маргарита – специално за любителите на грейпфрут. Той включва текила, сок от грейпфрут, сок от лайм и газирана вода за вкус в стил Маргарита. „Тази освежаваща напитка е по-лека алтернатива на маргарита, която обикновено се приготвя с много агаве и/или много подсладена със захар лайм“, казва Брисет. Използвайте пресен сок от грейпфрут вместо бутилирани неща, за да спестите калории.

Калории: 170 cal

Пожелваме ви приятни летни емоции и наслада с предложенията, които ви дадохме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Стихотворение за 1 май

Любовен съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Таро съвет за всяка зодия за 1 май 2024

Можете ли да кихнете с отворени очи?

Еремия 2024 г.: Традиции и обичаи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо
Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Ако знаете как правилно да приготвите агнешкото месо, вкусът му няма да има равен. Ще се получи една незабравима феерия от аромати, галещи небцето. Ако...