10 знака, че смъртта е близо

139146
10 знака, че смъртта е близо

Никой не може да предвиди кога ще умре. Медиците обаче, които знаят малко повече по въпроса, изтъкват няколко основни симптома, които обикновено се асоциират с края на нашия живот.

Знаците за наближаващата смърт са част от естествения процес на умиране на живото тяло. Тук изключваме специфичните ефекти от определени болести, пише специализираният сайт Caring.com.

Защо мъжете живеят по-малко от жените

Международна група учени е установила, че съществува връзка между загубата на Y-хромозоми в кръвните клетки и намалената продължителнос...

Не всички симптоми се проявяват при всеки, но при повечето хора настъпва някаква комбинация от тях. Разбира се, предламе ги на вашето внимание по-скоро като любопитна информация и с условието, че наличието на един или повече от тях ни най-малко не означава нещо категорично. Ако имате притеснения, най-добре е да се обърнете към лекар.

1. Загуба на апетит

Нуждата от енергия намалява. Човек може да спре да яде и да пие, или да приема само малки количества храна. Първоначално може да се откаже от консумацията на месо, защото е трудно смилаемо. Може да намалее приемането дори на най-любимите храни.

2. Прекомерна умора и сънливост

Човек може да започне да спи през по-голямата част от деня и нощта. Метаболизмът се забавя и намалената консумация на храна и вода допринася за дехидратацията. Поради тази причина е трудно човек да се събуди и раздвижи.

Тест в нета: Виж как си умрял в предишния си живот!

Ако вярвате в прераждането, трябва да разберете как сте умрели в предишния си живот. Прераждането е дума, която можете да чуете почти в...

3. Увеличена физическа слабост

Намалената консумация на храна водят до по-малко енергия, дори за действия като повдигане на главата или ставане от леглото.

4. Умствено объркване или дезориентация

Органите започват да отказват, включително и мозъкът. Ясното съзнание започва да се замъглява. Човек губи ориентация къде се намира или кой друг е в стаята.

5. Затруднено дишане

Учени откриха кой е цветът на смъртта (ВИДЕО)

Сензационно откритие направиха учени от Великобритания. Изследователите буквално погледнаха смъртта в лицето, пише Daily Mail. Изследв...

Вдишването и издишването започва да става нередовно и затруднено.

6. Социално оттегляне

Когато тялото спира да работи, умиращият човек може постепенно да загуби интерес от заобикалящите го среда и хора.

7. Нарушена работа на бъбреците

Като естествена последица от нарушените жизнени функции, бъбреците също спират да работят. Урината е кафеникава, с червен оттенък или с цвят на чай.

Начинът, по който мислим, може да докаже прераждането ни

Да докаже истинността на факта на прераждането е успял специалистът по криминология Викрам Рада Сингх Чаохан, учен от Пенджаб, за кое...

8. Подуване на краката и глезените

След като бъбреците са все по-малко способни да преработват телесните течности, те могат да се акумулират и натрупат в други части на тялото, които са далече от сърцето – особено в краката и глезените.

9. Изстиване на върховете на пръстите на краката и ръцете

В часовете преди смъртта кръвта се изтегля от периферията на тялото, за да е в помощ на жизненоважните органи. Вследствие на това, ръцете и краката на хората могат видимо да станат по-студени на допир.

10. Червени петна по кожата

Защо нито един човек по света не помни раждането си?

Въпреки някои анекдотични твърдения, научните изследвания са единодушни, че повечето хора няма как да помнят раждането и най-ранните 2-...

Бледата или пепелява кожа започва да се набраздява от виолетови или червеникави петна – един от по-късните симптоми на наближаващата смърт. Това е резултат на нарушената циркулация на кръвта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com