11 вещи, които не трябва да споделяме дори с най-близките си

4012
11 вещи, които не трябва да споделяме дори с най-близките си
Снимка: Thinkstock/Guliver

За защита на вашето здраве е най-добре съхранението на определен тип вещи за лична употреба отделно. Кои са 11-те неща, които не бива никога да се споделят с другите?

1. Нокторезачките

Под ноктите и по пръстите има голям на брой бактериални, вирусни и гъбични микроорганизми. Следователно обикновените нокторезачки могат да бъдат разпространители на различни инфекции. Използвайки чужди такива, увеличавате риска от развитието на гъбични заболявания и папиломни вируси.

2. Обеците

В ушите ни има множество кръвоносни съдове. Поради тази причина, носенето на чужди обеци може лесно да доведе до заболявания, предавани по кръвен път. Следващия път, когато решите вземете назаем чужди обеци е добре да ги избършете ги със спирт.

3. Балсамите за устни

Под кожата на устните ни също има множество кръвоносни съдове. Те винаги са с ниско активиране и не могат да осигурят кръвоснабдяване с всичко, което нанасяте върху тази област от вашето лице. Херпесът би могъл да бъде разпространен от един човек на друг чрез споделяне на балсам или червило, дори ако носителят на този вирус не показва някакви симптоми на това заболяване.

4. Пинцети за вежди

Ако използвате чужда пинсета, за да премахнете няколко косъма, не е чак такъв проблем. Но ако бъдат използвани за премахване на враснали косми, дърпането ще отдели кръв и пинцетата може да причини сериозен тип заболяване в бъдеще. В този случай пинсетите могат да бъдат носители на хепатит С и ХИВ. Ако нямате друг избор, освен да използвате чужди пинсети, почистете ги обилно със спирт.

5. Дезодоранти тип рол-он

Рол-он дезодорантите могат да причинят сериозни инфекции, особено когато бактериите попаднат в малки ранички по кожата след бръснене. Ароматните дезодоранти само ще маскират миризмата и няма да пречат на растежа на бактериите. Затова е добре да избирате дезодорант винаги с антибактериалнен вид съставки, дори ако го споделяте с ваши близки.

6. Сапуните

След всяка негова употреба, сапунът е осеян с микроби – не само безобидни, но и опасни вируси. Най-лошото е, когато сапунът е в сапунената чиния. Това е така, защото влагата може да създаде идеалната среда за растежа на бактериите, гъбичките и вирусите. За да намалите риска от инфекция, използвайте измиване на тялото и дезинфектант за ръце.

7. Четките за разресване на коса

Не бива никога да споделяте с друг вашата четка за коса. Това ще увеличи шанса от заразяването с паразити като въшки, краста и подобни инфекции. Ако не разполагате с друг избор, почистете с дезинфектант веднага след и преди употреба.

8. Кърпите

Кърпите са място за размножаване на микроорганизми, особено когато се окачват в баня с висока влажност. Ако от кърпата има миризма на мухъл, то  бактериите в нея се размножават. Такива кърпи могат да предизвикат гъбични инфекции, което води до обриви, акне и конюнктивит. За да премахнете тази опасност, изперете кърпата след четири или пет пъти упротребяване и винаги трябва да я оставите напълно да изсъхне.

9. Гъба тип луфа

Ако искате да нямате неприятности, не давайте тези 8 вещи дори на близки хора

Има някои предмети от бита и козметични принадлежности, които е добре да не споделяме с никого от хигиенна гледна точка, но и поради др...

Тази гъба за баня няма време да изсъхне напълно. Следователно те създават идеална среда за развитието на същите бактерии като при кърпите. Изсушавайте добре луфата, не я споделяйте с никого и проветрявайте всекидневно вашата баня.

10. Четките за грим

Не споделяйте своите козметични продукти, влизащи в в контакт с телесен тип течности като сълзи, носната лигавица, слюнката, кръв или пъпки от акне. Също така избягвайте използването на тестери в магазините, когато си купувате грим.

11.Слушалките

Слушалките могат да причинят развитието на бактерии в ушите. Рискът е увеличен, ако бъдат използвани по време на тренировки във фитнеса: допълнителната топлина и влага им помагат да се развиват. Ако споделяте слушалките си, бъдете готови за бактерии като стрептококови и стафилококови да влязат в ушите ви и да причинят инфекции, циреи и пъпки. Ако все пак споделянето или заемането на този аксесоар, използвайте напоен с алкохол памучен тампон, за да избършете слушалките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com