12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви

35174
12 здравословни закуски, които ще ви направят по-слаби и красиви
Снимка: iStock/Guliver

Понякога, когато изобщо няма време за пълноценно хранене, ни спасяват закуските, които позволяват да се заситим, без да ни навредят на фигурата и на организма като цяло. Единственото нещо е, че е по-добре да спрете избора си на здравословни продукти, които трябва да са наситени с белтъчини, въглехидрати и полезни мазнини. В този случай такова хранене ще ви спаси от вечерното чревоугодничество и ще ви помогне да отслабнете.

Какви закуски са най-подходящи?

Ябълки

Ябълките могат да се нарекат отличен вариант за бързо утоляване на глада, тъй като съдържат много витамини и минерали, богат източник са на флавоноиди и полифеноли, считани за мощни антиоксиданти.

Трябва да се опитате да изяждате по една ябълка всяка сутрин или да я добавяте към различни плодови и зеленчукови смутита.

Ананас

Ананасът също може да се нарече идеална закуска, поради факта, че е отлично смилаем и съдържа ензима бромелаин, който подпомага храносмилането. Този цитрусов плод може да се консумира на празен стомах и е добре да не се смесва с други храни.

Банани

Бананите могат да се нарекат един от най-добрите източници на калий, благодарение на който е възможно да се поддържа нормално кръвно налягане и сърдечна дейност на организма.

Въпреки това с бананите не трябва да се злоупотребява, особено от хора, които имат проблеми със стомаха.

Смокини

Сушените смокини са отлични за пречистване на кръвта и подпомагане на работата на сърцето. Въпреки това е добре да запомните, че смокините съдържат много захар, затова трябва да ограничите размера на порциите и когато избирате продукт, да се уверите, че производителят не прекалява със захарта и другите добавки.

10 полезни закуски за сърцето, които контролират кръвното

Червен пипер

Червените чушки са пълни с антиоксидантни витамини А и С, така необходими за красивата кожа.

Ако искате закуската ви да е доста обилна, тогава си струва да нарежете чушките и да ги консумирате с какъвто и да е сос по ваш избор.

Моркови

Морковите несъмнено са чудесен вариант за здравословна закуска, тъй като съдържат много фибри и са източник на витамин А, който, между другото, влияе благоприятно на целия организъм и носи много полезни качества. Въпреки това, за да се усвои добре бета-каротинът, е добре морковите да се приемат заедно с растително масло или заквасена сметана.

Шоколад

Натуралният черен шоколад е идеален като закуска за всеки, който не може да си представи живота си без сладкиши. Шоколадът е много по-добър за задоволяване на глада, отколкото например други десертни закуски, съдържащи рафинирано нишесте, което унищожава витамините, необходими за енергията.

Все пак си струва да запомните, че шоколадът съдържа захар, така че не трябва да ядете повече от 57 г на ден.

Билков чай

Билковият чай е много добър начин да утолите глада и да се справите с жаждата. Тази ободряваща напитка може да се пие сутрин, следобед или дори късно вечер. Единственото нещо е, че е добре първо да се уверите, че вашият билков чай не съдържа кофеин в състава си.

Зелена салата

Зелените зеленчуци, които съдържат много полезни витамини и минерали, също ще помогнат за премахване на чувството на глад. Те се усвояват много бързо, така че наред със ситостта ще се чувствате и енергични за деня.

Освен това учените са доказали, че цветът оказва благотворно влияние върху организма като цяло.

Диетолозите препоръчват тези 13 закуски с високо съдържание на фибри, които ще ви държат енергични през целия ден

Тиквени семки

Тиквените семки съдържат невероятно количество полезни минерали: магнезий, желязо и калций, витамин К и протеини. Те не само ще ви свършат чудесна работа за овладяване на глада, но и ще ви помогнат да повишите работоспособността си.

Овесена каша

Мъдрите англичани не напразно започват деня си с овесена каша. Това ястие е просто чудесно за задоволяване на глада. А ако искате да внесете разнообразие, можете да поръсите овесената каша с канела или да добавите плодове.

Пюре от зеленчукова супа

Това е добър вариант за закуска, при който организмът усвоява необходимото количество зеленчуци, заредени с полезни хранителни вещества, без да изразходва енергия за разграждането им.

Освен това подобни супи са идеални за тези, които следят за фигурата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

След тези 7 комплимента всяко свястно момиче ще си тръгне

Махнете ги незабавно: 5 неща, на които не им е мястото в хола

Защо е добре да ремонтирате дома си през лятото?

7 неща, които кардиолозите казват, че никога, никога не трябва да правите

Какво казва формата на очите ви за вашата личност?

Кафе и още 5 начина да изгорите максимално калории за 30 минути

6 причини да не споделяте проблемите си пред приятели

Защо е добре да включите лук в диетата си?

Разкриха тайната на пирамидите и какво е помогнало да бъдат построени

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com