X
 
 

23 интересни думи, които малко от нас са чували

3017 2
photo of 23 интересни думи, които малко от нас са чували
Петрикор - мирисът на земята след дъжд.

Аглет - приспособление, поставяно в краищата на връзките за обувки.

Знаете ли откъде произлиза думата Google?

Най-голямата търсачка в света стартира през 1996 г. под името BackRub. Две години по-късно нейните създатели Лари Пейдж и Сергей Брин ...

Лунула - светлият полумесец в основата на ноктите.

Пътека на желанието - път, създаден по естествен начин от минувачите, само защото оттам е по-лесно и бързо да се минава.

Натиформа - природни образувания, обикновено при дървета или скали, които напомнят формите на човешко тяло.

Мондегрийн – погрешно дочута фраза, обикновено в песен или стихотворение, като грешката й дава ново значение. Терминът е свързан с преживяване от детството на неговата авторка – американската писателка Силвия Райт, която вместо думите „And laid him on the green“ в старата балада „Добрият граф на Мори“ чувала „Лейди Мондегрийн“.

Знаете ли какво всъщност означават съкращенията AM и PM?

Вероятно знаете, че на английски език часовете преди обяд се обозначават с AM, а тези след обяд - с PM. Ако обаче си мислите, че първо...

Фосфени – светлинните петна, които виждате, когато затворите очи и натиснете клепачите си с пръсти.

Колиуобъл – английска дума, която означава куркането на червата от глад.

Пунта – вдлъбнатото дъно на бутилка с вино.

Ферула – металната част в края на молив с гумичка.

Какво се случва, когато отидем до тоалетната в самолета

Всички сме пътували със самолет поне веднъж в живота си. И сме се чудели - какво се случва, когато отидем до тоалетната. Част от легенд...

Лемнискáта – знак за безкрайност.

Останалите думи в Expert.bg!

Actualno.com

Етикети:

2 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • ИМПЕРИАЛИСТ 2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 3 месеца Профил на трол?
    Тремляк - знае ли някой какво значи?
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Селски глупендер, впечатлен от знанията на Градски глупендер 1 Селски глупендер, впечатлен от знанията на Градски глупендер преди 3 месеца Профил на трол?
    Това "Пунта" съм го чувал, но с "д" вместо "т"...
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 21 юни

Овен За настроението си днес не се осланяйте на външни фактори. Положителния настрой зависи от вас. Причини за лошо настроение винаги ...