3 причини да вярваме в хороскопите или как подсъзнателното програмиране влияе върху успеха

2539
3 причини да вярваме в хороскопите или как подсъзнателното програмиране влияе върху успеха
Снимка: iStock

Хороскопите са обект на спорове. Мнозина споделят, че те не влияят по никакъв начин на живота ни, докато други твърдят, че влиянието им е доста забележимо.

Хороскопите не предсказват бъдещето. Целта и предназначението им е съвсем различно.

Психология на самопрограмирането

Важно е да запомните, че когато четем хороскоп, е важно да се отнасяме към думите на астролозите не като към неопровержима истина, а да се научим да четем между редовете. Когато се казва, че се очакват финансови проблеми, не трябва да се настроите за загуба на средства и провал. Това е подсещане, че е нужно да станете малко по-внимателни и отговорни. В този случай вашето самочувствие няма да падне, а напротив, ще се повиши, защото ще сте сигурни, че действията ви са правилни.

Когато хороскопите обещават много късмет, и тук психологическото въздействие върху човека може да бъде двойно. От една страна, настроението му ще се повиши, защото ще е убеден, че късметът ще му помогне. От друга страна, това може да в вредно, тъй като късметът е нещо непредвидимо. Хороскопите казват как трябва да действаме, за да повишим ефективността, а не казват неоспорими факти.

Кои зодии могат лесно да вдъхновяват другите?

Астрологията е наука за наблюдението

От дълбока древност хората следят звездите и са се опитвали по някакъв начин да ги свържат с това, което става около тях и в живота на хората и цели народи. Това не е измислица, а резултат от щателни наблюдения. Прогнозите не винаги са точни, тъй като се основават на определена вероятност за събитие. Например, ако Венера е в ретро фаза, това показва предстоящото приближаване на проблеми в любовта и загуба на физическа сила, но това не става винаги.

Много астролози ще кажат, че причината е, че има толкова много фактори, които трябва да се предвидят - позицията на планетата спрямо звездите, спрямо други планети и т.н. Но дори и да вземете предвид абсолютно всичко, вероятността не е сто процента. Това предполага, че можете да вярвате в хороскопите, но отново не трябва да ги приемате като източник на точна информация.

Месец октомври 2022 г. ще е вълшебен за тези ЗОДИИ

Хороскопите улесняват вземането на решения

Понякога, когато сме изправени пред много трудна дилема, се опитваме да я разрешим дълго време, но не успяваме да вземем важно решение. В този случай трябва да потърсите помощ от тези хора, на които имате доверие, както и да прочетете астрологичната или нумерологичната прогноза. Може да съдържа директен или косвен отговор на вашия проблем.

Например, не можете да решите дали да смените работата си или да останете там, където сте. Кариерният и финансовият ви успех са важни за вас, затова сте притеснени и не можете да вземете решение. При прочитане на хороскопа за вашата зодия, ще установите, че през седмицата или този месец ви очакват промени в настроението, така че е по-добре временно да отложите важните решения. В този случай ще знаете, че реално е по-добре просто да изчакате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно