3-те ТОП храни на доктор Людмила Емилова

31934
3-те ТОП храни на доктор Людмила Емилова
Снимка: iStock/Guliver

Доктор Людмила Емилова е специализирала в областите кардиология и ревматология, вътрешни болести и здравен мениджмънт. След редица изпробвани чайове и билки върху себе си тя решава да се довери и на народната медицина.

През 1993 г. д-р Емилова започва работа в своя нов безлекарствен център, посрещнал пациенти от различни краища на страната и отвъд нея. През 1997 г. д-р Емилова става част от Лекарска асоциация към Обществото за натурална хигиена в САЩ, като тя е първият български представител.

5 мита за здравословното хранене, в които трябва да спрете да вярвате

Много популярни идеи за здравословното хранене всъщност са митове. Мит 1: Вредните въглехидрати Въглехидратите играят ролята на добър...

Приемането на хранителни добавки само по себе си не е достатъчно за здравето ви. Трябва задължително да обърнете внимание и на начина, по който се храните, ако искате да водите пълноценен начин на живот. Има някои задължителни храни, които да хапвате при наличието на различни здравословни проблеми и за превенцията от тях. Ето 3 от тях:

Райска ябълка за сърдечни проблеми

Райската ябълка е изключително полезен плод, богат на желязо и витамини като А, С, В и др. Ябълката има сърцевидна форма, което и подсказва за кой орган е най-полезна – нормализира кръвното налягане и е полезна за кръвоносните съдове. Заради сравнително добрите количества йод в състава й, може да се консумира и от хора със заболявания на щитовидната жлеза. Още от древността хората са използвали сок от райска ябълка за здравословни проблеми като анемия или настинки. Други полезни вещества в състава на райската ябълка са пектинът, бетакаротинът и др.

За проблеми с черния дроб - хинап

ТОП предложения за добро здраве

Със сигурност знаете, че здравословната закуска е най -важното хранене за деня. Неговата задача е да стимулира цялото тяло да работи еф...

Ако не сте достатъчно запознати с хинапа, сега ще ви представим всички му ползи. Той е високо почитан в китайската култура, като в древността с лечебни цели са се използвали всичките му части. Отварата от смлени костилки помага срещу аритмия на сърцето и различни нервни разтройства. Бабите по нашите ширини са използвали сушените плодове на хинапа в отвара против кашлица и простудни състояния. Интересен факт е, че количеството на витамин С в хинапа е много по-голямо от това в портокала например. Отварата от кори от хинап е способна да балансира метаболизма и да пречисти черния дроб. Друго интересно свойство на тази суперхрана е, че може да потисне апетита за сладко и дори да неутрализира вкуса му, ако хапнем сладко непосредствено след консумация на хинап. Плодовете и листата от хинап регулират и нивата на кръвната захар заради фитохимикалите, които се съдържат в тях.

Земна ябълка за здравето на стомаха

Земната ябълка е позната и като гулия сред нас. Тя е богата на фибри, полезни киселини, калций, цинк, магнезий, фосфор и още много други полезни хранителни вещества. По този начин тя спомага за укрепването на имунната система. Освен това, заради инулина в състава ѝ земната ябълка действа като пребиотик. Подпомага също така за правилната работа на чревната флора и за по-лесното усвояване на витамини и минерали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com