4 грешки, които мъжете допускат всяка вечер

4614
4 грешки, които мъжете допускат всяка вечер
Снимка: iStock/Guliver

В отношенията помежду си двата пола непрекъснато допускат грешки. Голяма част от тях не са поради зла умисъл, а поради проблеми в комуникацията и незнание. Господата често се оплакват, че половинките им са твърде ревниви, обсебващи, критични или в лошо настроение.

Но истината е, че жената е огледало на мъжа. От неговото поведение зависи и това как ще се държи партньорката му. И в този ред на мисли сме решили да споделим с вас 4 грешки, които мъжете допускат всяка вечер. Те, според брачните терапевти, са в основата на голям брой разводи по целия свят.

5 признака, че връзката ви е истинска

Понякога, когато се справяте с поредната кавга, е трудно да си спомните какво прави вас и партньора ви толкова подходящи един за друг. ...

Не обръщат внимание на половинката си

Класическа ситуация при много от семействата е след работа мъжът да се усамоти пред телевизора или с телефон в ръка. Съвсем разбираемо е, че представителите на силния пол имат нужда от почивка след дългия и изтощителен ден на работното си място. Но пък жените жадуват за комуникация с половинката си. Когато мъжът се изолира в другата стая, жената се чувства пренебрегната и нежелана. Същото се случва и когато след работа господата се събират на по чашка, а половинката им си остава сама вкъщи с децата. Всеки има нужда от забавление, но не бива мъжките развлечения да са за сметка на женските.

Не помагат в домакинството

Въпреки модерните времена, в които живеем, оказва се, все още има мъже, които не участват активно в домашната работа. Много често срещан сценарий при такива двойки е вечер съпругът да се е излегнал на дивана пред телевизора, а съпругата да се суети около приготвянето на вечерята, домашните на децата, мръсните чинии и всякакви домашни въпроси. Това изтощава дамите психически и физически. Редно е мъжът да поеме някои задължения, за да може жената също да си почине.

Не водят открити разговори

6 неща, които е добре да се знаят преди първа среща

Първите срещи са много вълнуващи, но и напоени с много напрежение. Дали ще премине гладко или не зависи само от вас и нагласата ви. В...

Дамите обичат да говорят много и на всякакви теми. По-емоционални са и бързо разкриват какво ги тревожи. Мъжете, от своя страна, рядко говорят за притесненията и проблемите си. Това тяхно поведение затруднява комуникацията и създава бариери във връзката. Жените често остават с погрешно впечатление за човека до себе си, когато той прикрива някаква информация.

Не предразполагат жената сексуално

Една от големите мъжки грешки е отношението на някои мъже спрямо секса. Вечер след работа те обикновено са изморени. Нямат желание за секс или пък не им се занимава с така наречената любовна игра.  Всичко в спалнята става машинално. Роботизираният им подход към секса или изобщо липсата на такъв отблъсква жените и убива желанието им за интимност.

Как да допускаме по-малко грешки в отношенията си?

Отделяйте повече време за разговори с половинката си. Научете да я изслушвате внимателно и да се водите от нейните желания. От своя страна, не се притеснявайте да говорите открито за собствените си нужди. Бъдете честни в отношенията си, но и се научете да правите компромиси. Те са в основата на всяко щастливо партньорство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com