5 ефективни начина да ускорите появата на корени при растенията

10905
5 ефективни начина да ускорите появата на корени при растенията
Снимка: iStock

Знанието как да накарате растителните корени да растат по-бързо може да ви помогне бързо да създадете чудесна градина. Независимо дали започвате от семена, или резници, хубаво е да сте наясно как да стимулирате растежа на растенията може да бъде от съществено значение.

Има няколко естествени и закупени в магазина лекарства, които можете да използвате, за да ви помогнат да предизвикате здравословния растеж на корените.

Какво стимулира растежа на корените?

Най-важният фактор, който стимулира растежа на корените, са хранителните вещества. Колкото по-подхранени са вашите растения, толкова по-дълго ще растат корените им. Те ще бъдат по-силни и по-издръжливи на колебанията с поливането.

Наред с хранителните вещества има и други съществени фактори, на които трябва да се обърне голямо внимание. Ето как да ги накарате да растат по-бързо:

Основни хранителни вещества

Трите най-важни хранителни вещества в корените на вашите растения са азот, фосфор и калий. Ще видите това съкратено като NPK.

С тази комбинация ще дадете на растенията достатъчно енергия. Азотът много помага за растежа на растенията. По отношение на корените то помага на растенията да развият своята коренова структура.

Фосфорът дава възможност на кореновите системи в началото да растат и насърчава цъфтежа и растежа на корените. Калият също е от съществено значение, тъй като той удебелява клетъчните стени на растенията, повишавайки неговата устойчивост на стрес.

Поливания

Може да е изкушаващо да прекалите с напояването на растенията, така че те да имат достатъчно влага, но това е толкова лошо, колкото и да поливате твърде малко.

Прекаленото поливане няма да накара корените на растенията да растат по-бързо. И обратно, недостатъчното поливане ще забави растежа им.

Тези стайни растения ще ви донесат щастие и късмет

Ето кои стайни растения ще донесат в дома ви щастие и късмет:  Алое Алое е постигнало популярност не само благодарение на лечебн...

Ако отглеждате на открито, в саксии, не забравяйте да направите дренаж. Имайте предвид климата и сезона. Ако е имало дъжд, няма да е необходимо да поливате толкова често.

Температура

Както при всеки вид растение, температурата има значително влияние върху насърчаването на растежа на корените. Отглеждането на закрито е начин за насърчаване на растежа на корените, защото можете да контролирате температурата.

Осветление

Ако вкоренявате растения на закрито, осветлението е от ключово значение. Растенията очакват цикъл от ден и нощ и като такъв трябва да направите всичко възможно, за да симулирате отглеждане на открито.

Те мразят ароматите: Какви растения плашат комарите

Комарите реагират на миризми. Докато някои аромати ги привличат, други, напротив, ги плашат. Тази характеристика на насекомите може да ...

Така че не забравяйте да помислите за това, ако отглеждате растения на кухненския си плот или имате по-обширна настройка с оранжерия.

Управление и грижи

Гарантирането, че можете да управлявате и да се грижите за вашите растения, е един от сигурните начини да имате плодородна градина. Постоянно проверявайки вашите растения, можете да направите необходимите корекции, преди корените да бъдат засегнати от лоша среда.

Ще трябва да наблюдавате нивата на рН на водния разтвор, да се уверите, че осветлението е адекватно и да наблюдавате температурата.

Също така е жизненоважно за вас да забележите евентуални болести по корените, като гниене на корените от прекалено поливане. Също така ще искате да отбележите насекоми или вредители, които се нуждаят от адресиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com