5 хитрини за по-лесно и бързо гладене

6492
5 хитрини за по-лесно и бързо гладене
Снимка: Pixabay.com

Гладенето отнема време, но понякога е наложително, защото любимата блуза или рокля е твърде измачкана, но искате да облечете точно нея. Макар да е присъщо за дамите, не е любимо занимание. Ако обаче искате да изглеждате винаги спретнати и елегантни, се налага да гладите дрехите си. Предлагаме ви 5 хитринки за по-лесно и бързо гладене, с които ще приемете процеса като нещо естествено и дори ще започнете да го правите по-често.

Техника – да, има техника за правилно гладене, която мнозина не спазват. Дори да има малки гънки по дрехата, не тъпчете с ютията само по тях, движейки я настрани, а минете по цялата дължина на дрехата. Ютията трябва да се движи напред и назад, а не на едната или другата страна, както правят повечето дами. Така ще си спестите много време и ще имате идеално изгладени дрехи, дори да са били по-намачкани. Освен това неправилното движение настрани може да разтегне дрехите, ако са изработени от материали, податливи на такава обработка.

Мразите гладенето? Ето как да спестите време

Няма какво да се лъжем, гладенето не е любимо занимание на нито една жена. Но макар и да е едно от досадните домакински задължения, гла...

Вода – ако задачата ви е да изгладите много намачкани дрехи, преди да сложите ютията върху гънките, ги напръскайте леко с вода. След това използвайте ютия с пара за максимален ефект. Изгладете първо основата на дрехата, а после и ръбчетата. Внимавайте да не намачкате отново вече изгладените части от дрехата. Когато сте готови, бързо окачете дрехата на закачалка, за да не се измачка.

Сешоар – за онези, които бързат най-много, препоръчваме сешоара. Знайте, че той ще ви свърши работа, само ако дрехата не е много намачкана. Напръскайте гънките леко с вода и включете сешоара, насочвайки топлата струя към тях. Това ще ги изглади. За бързо гладене може да пуснете и сушилнята на тази програма, включвайки я на средна температура. След като времето изтече, ще имате изгладени дрехи.

Фолио – ако бързате за среща или работа и нямате много време за иначе наложителното гладене, сложете лист алуминиево фолио върху дъската за гладене. Неговата функция е да ви помогне да изгладите дрехата и от обърната страна, докато гладите само върху тази, обърната към вас. Тоест – с няколко движения получавате изгладена и от двете страни дреха без да се налага да я обръщате. Така спестявате ценно време.

Душ – с един куршум – два заека! Вземете си душ преди излизане и през това време окачете дрехите, които сте избрали при вас в банята, разбира се далеч от водната струя. От образувалата се пара и топлина, дрехите ще се изгладят. Не ги оставяйте за повече от 10 минути.

Жена показа как глади дрехите без ютия и се прослави по цял свят (ВИДЕО)

Жена измисли начин да изглади дрехите без ютия и стана известна в мрежата. Видеото, публикувано в нейния акаунт в Instagram, бе видяно ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е най-голямо пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com