5 лесни начина да почистим пералнята

14279
5 лесни начина да почистим пералнята
Снимка: iStock/Guliver

Почистването на пералнята е също толкова необходимо, колкото и редовната поддръжка на други домакински уреди. В резултат на това пералните машини е по-малко вероятно да се повредят и се грижат по-дълго за гардероба на домакинството. Така че, ако се чудите как да почистите пералня и дали тя винаги изисква използването на готови химикали, разберете за 5 доказани, домашно приготвени начина за почистване на пералнята ви .

1. Как да почистя пералнята си със сода за хляб?

Почистването на пералната машина със сода бикарбонат е много лесно. Всичко, което трябва да направите, е да изсипете 1/2 чаша сода за хляб в контейнера за перилен препарат и да настроите пералнята на "празен" цикъл на пране. Температура от 90 ° С ще ви помогне да премахнете замърсяванията и варовика.

Грешки, с които може да повредите пералнята си

Пералнята е един от необходимите домакински уреди. Въпреки това понякога се разпада, така че си струва да се грижите правилно за него. ...

2. Почистване на пералнята с лимонена киселина

Както в случая със сода за хляб, изсипете киселината в контейнера за перилен препарат и задайте температурата на 90 ° С, програмирайте пералната машина за пълен цикъл на пране. Този път обаче използвайте не половината, а 1/3 чаша киселина. Редовното почистване на пералната машина с лимонена киселина ще предпази устройството от варовик и образуване на гъбички.

3. Почистване на пералната машина с оцет

Ако вътрешността на пералнята ви е покрита до голяма степен с трудно отстраняващ се варовик, можете да използвате смес – оцет с добавка на лимонена киселина. Всичко, което трябва да направите, е да налеете 2 литра оцет в барабана на пералнята и да добавите към него две опаковки киселина. Задайте пълния цикъл на пране на възможно най-високата температура. Единственият недостатък на използването на оцет е неприятната миризма, която може да се разпространи из апартамента при почистване на пералнята.

10 причини да добавите оцет в пералнята

Има стотици, ако не и хиляди ползи от използването на оцет у дома. Знаем, че има неприятна миризма, но по някаква причина тази гадно ми...

4. Паста от оцет и сода

В някои случаи нито един от гореспоменатите начини за почистване на пералната ви, да не може да я направи блестящо чиста. За това това разбъркайте добре 10 супени лъжици оцет със сода за хляб, за да направите каша. Нанесете старателно тази смес върху всички оцветени зони в пералната машина (включително гумените уплътнения и дозаторите за прах и препарат за изплакване) и оставете за няколко часа. След изтичане на посоченото време, измийте добре сместа с влажна кърпа и подсушете пералната машина.

5. Как да почистя пералнята с бакпулвер?

Когато под ръка няма сода за хляб, можете да използвате бакпулвер за почистване на пералнята, която също съдържа сода за хляб. Варовикът и бактериите ще станат история след измиване. Процедурата е следната: смесете две пликчета бакпулвер с вода. Получената паста се поставя в чекмеджето за перилен препарат или директно в празния барабан на пералната машина. След това стартирайте цикълът на пране при висока температура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com