5 любими интериорни тенденции, които вече не са на мода

13456
5 любими интериорни тенденции, които вече не са на мода

Тенденциите в интериорния дизайн не се променят много бързо, но някои популярни преди това техники остават в миналото и се превръщат в лош вкус. От кои интериорни решения е по-добре да се откажете във вашия апартамент, споделиха експерти.

Легло-подиум

Дълго време леглото на подиум се смяташе за знак за скъп модерен интериор. След това обаче тази техника започна да се среща твърде често и престана да създава желания ефект. В допълнение, леглото на подиум не винаги е удобно в ежедневието.

Вместо такова решение, дизайнерите препоръчват да разгледате по-отблизо модерните форми на традиционните легла. Това могат да бъдат модели с голяма табла или легло във винтидж стил с декорирана метална рамка.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Тавански греди

Гредите са един от най-популярните стилове през последните години. Мебели и декор с характер, необичайна палитра, текстурирани покрития - това се появи в много интериори. В резултат на това таванското помещение стана твърде често срещано: гредите под тавана или тухлената зидария вече не изненадват никого.

Ето защо можете да разгледате стиловете, които остават в тенденция: минимализъм, еко, японски, съвременен. Ако харесвате таванското помещение, не повтаряйте най-типичните му характеристики.

Мебели от палети

Мебелите, сглобени от дървени палети, са мини-тенденция, дошла от таванското помещение и градския стил. Преди няколко години навсякъде в интернет имаше инструкции как да сглобите диван, легло, гардероб, масичка за кафе от такава основа. Първоначално изглеждаше оригинално, но сега няма да е възможно да впечатлите някого с такава мебел.

Дизайнерите отбелязват, че опростяването на формите и минимализмът остават на мода. Ето защо можете да обърнете внимание на колекциите мебели, които са направени в лаконични рационализирани линии.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Реалистичен фототапет

Реалистичните изображения с пейзажи, растения, мегаполиси вече са преминали върха на своята популярност. Ето защо при ремонт се препоръчва да откажете такава техника.

По-добре е да се ръководите от същата тенденция към опростяване. Понякога обикновените бели стени могат да осигурят важно усещане за новост и блясък, което най-интересните тапети няма да направят. Можете също така да разгледате богатите монохромни цветови опции и дървени панели.

Сложно неоново осветление

Когато за първи път се появиха скрити и отворени неонови светлини, те започнаха активно да се използват в интериора. Но сега цветните LED ленти, които превръщат стаята в нощен клуб, са нещо от миналото.

Вместо такова осветление е по-добре да разнообразите сценариите за осветление в стаята с лампи, подови лампи, аплици, окачвания. В същото време дълги неонови панделки могат да бъдат оставени за отделни зони: например кухненски комплект, дълъг тъмен коридор, таван в съблекалнята.

Дизайнерите съветват да направите пространството по-функционално и стегнато и да оставите яркото и цветното като акцент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Хартиена карта, пари и още 6 неща в колата, носещи големи неприятности

Най-новите вечерни модни тенденции за сезон пролет/лято 2024

Пророчески сънища, способност да лекувате и още 5 признака, че сте мощен екстрасенс

Опасности дебнат от градината – какви са те и как да ги избегнем?

Как да разберем дали маратонките са оригинални?

Знаете ли как се размножават костенурките?

Защо е опасно да живеете в едностайни апартаменти - дори не сте подозирали

Какво си мисли психологът след срещата с вас?

Свинска мас за женския организъм: ползи и вреди

5 факта за жените в Северна Корея, заради които животът ви ще изглежда като приказка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com