5 начина да разпознаете лицемера във вашето обкръжение

18260
5 начина да разпознаете лицемера във вашето обкръжение
Снимка: Thinkstock

"Лицемерите са от хората, които се правят, че ви галят, докато си избърсват мръсните ръце във вас", казва Джулиана Уилсън.

Понякога в живота си се срещате и се радвате на хора, чиято добродетел е фалшива. Те ви очароват, а вие, отстъпвайки на очарованието им, ги дарявате с най-доброто у себе си. Тези хора представляват прословутата категория "лицемери". Лицемерието е ужасно качество, което ви кара да се съмнявате и агонизирате.

Обичайно е лицемерът тактично да крие лошите си дела и да прехвърля вината си върху другите. Лицемерите са родени измамници, предатели и лъжци. Така се държат в нормалната си среда.

И така, как да се научим да идентифицираме такива личности сред хората около нас, за да не попаднем в капана на тяхната измама?

Техните действия говорят по-силно от думите

Това е предупредителен сигнал, на който първо трябва да обърнете внимание. Лицемерите са най-добри в очарованието и съблазняването със своите думи. Но думите им почти никога не са подкрепени с действия.

Те са тези, които ви дават големи обещания, но никога не ги спазват. В същото време лицемерите винаги намират какво да кажат в своя защита.

Те изпитват превъзходство над останалите

Те ще се опитат да докажат, че са най-смирените и скромни хора на Земята. Но ако погледнете отблизо техните взаимоотношения с другите, ще разберете, че те просто не могат да издържат да бъдат наравно или над другите.

Те вярват, че имат право да се държат точно както искат, като същевременно отказват свобода на избор на другите хора. Лицемерите биха искали другите да действат само в собствената си координатна система.

4-те най-големи ПРЕДАТЕЛИ в Зодиака

Всички се надяваме да имаме приятели, които никога не биха ни предали или любими, които не биха ни изневерили. В живота обаче има хора,...

Винаги изкарват виновен някой друг, никога себе си

Каквото и да се случи, дори светът да се преобърне, те никога няма да признаят грешките си. Дори ако ги хванете да изневеряват, те веднага ще ви обвинят в дребнавост и ще ви напомнят за всичките ви минали грешки, за да намалят вината си чрез това сравнение.

Благодарение на това те излизат от всяка ситуация сухи от водата, като същевременно ви лишават от самочувствие.

Те са роби на своето его

Лицемерите ценят егото си над всичко останало. То влияе върху всичките им мисли и поведение. Егоцентричната им природа прави живота на всички около тях истински кошмар.

Второто лице на всяка зодия

Всяка зодия има два различни подтипа. Това обяснява защо характера на някои хора не отговаря по никакъв начин на зодията им. Ето кое е ...

И в крайна сметка ви омръзва да общувате с човек, който има двойно лице. Дразните се, че той не ви дава право да разкривате лъжите му. Защото колкото и да го хващате в лъжа, той пак ще ви изкара виновни за всичко.

Те търсят съжаление

Някои лицемери се държат напълно различно. Те обичат да се правят на жертви. Всеки път, когато са обвинени в нещо, те започват да се правят на жертви и да търсят съжаление от околните. Те ви карат да плачете заради техните мелодраматични истории, без да изразяват дори капка благодарност за вашата подкрепа.

Те злоупотребяват с добротата ви по всякакъв възможен начин.

Ако не искате да се потопите в бездната на негативизма, съмненията и неувереността в себе си, избягвайте общуването с лицемерни хора!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com