5 начина как да поддържаме диван от естествена кожа

1144
5 начина как да поддържаме диван от естествена кожа
Снимка: iStock

Ако имате диван от естествена кожа или пък планирате да си вземете като цяло мебели от кожа, то е хубаво да знаете как да ги поддържате. Правилната поддръжка от своя страна удължава живота на кожените изделия и те изглеждат като чисто нови.

От друга страна, определено си личи кога една мебел не е поддържана. Кожата се напуква, избелява и изглежда, че мебелите са ви на много години, а в действителност сте ги купили наскоро. Поради тази причина в следващите редове ще научите как да поддържате този вид мебели.

Не сядайте с мръсни дрехи

Това се отнася особено, ако става въпрос за естествената кожа. Тя е магнит за мръсотия и миризми. Затова избягвайте да сядате на нея, ако сте с мръсни дрехи. Не пушете и не оставайте отворен алкохол в близост до нея. Миризмата веднага ще попие и трудно ще можете да я махнете.

Как да почистим дивана

Диванът е любимото място за всички: деца, възрастни и, разбира се, домашни любимци. Следователно това е и мястото, където лесно се натр...

Редовно почистване

Редовно почиствайте с мека и суха кърпа кожата. Можете да използвате и приставката за дивани на прахосмукачките, тъй като те ще ви помогнат да се отървете от трохите и дребните замърсявания, които могат да попаднат в шефовете на дивана.

Премахване на течност

Ако нещо се разлее, като кафе, вода, вино или друга напитка, то можете да попиете с хартия или кърпа. Избягвайте обаче да сушите на слънце или със сешоар, тъй като пряката светлина и топлина ще наруши целостта на кожата и тя ще се напука. Така ще запазите по-дълго живота на кожата  и външния ѝ вид.

Почистване на петно

Можете да го направите с леко навлажнена кърпа и сапун, който е неутрален и не съдържа агресивни съставки. Леко разтъркайте петното и след това веднага подсушете. По този начин кожата на дивана няма да се навлажни и да стане магнит за още петна, а самото замърсяване ще остане в кърпата.

Почистване на естествен набук

Тук можете да приложите същата техника, както и при кожата. За да върнете обаче старият облик на набука, трябва да потъркате леко с абразивна хартия.

Да почистим дивана със сода за хляб

Просто, бързо и ефективно почистване и освежаване е нашата цел. Ако редовно почиствате дивана, ще избегнете образуването на прах и акар...

Препаратите, които използвате за почистване на кожата, трябва да са упоменати от производителя или на тях изрично да пиши, че са подходящи за естествена кожа или набук. Само по този начин ще можете да запазите красивият външен вид на кожата. За да подобрите блясъкът ѝ, можете да разтриете и белтък в нея. Така тя ще стане лъскава, но и ще направите защитен слой от различните вредни влияния. Тази техника е добре да се прилага върху предварително почистена кожа, без следи от петна или други замърсявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com