5 навика, с които ще предпазим устните си през зимата

2339
5 навика, с които ще предпазим устните си през зимата
Снимка: StockSnap / Pixabay

Устните, заедно с външния вид, са съществена част от нашето лице. Те са ключови за нашата изразителност и всеки ден през тях преминават хиляди разговори, смях и лица от всякакъв вид. Въпреки това много пъти не им обръщаме цялото внимание, което заслужават.

Характеристиките на кожата на нашите устни са много различни от тези на останалата част от тялото и ние трябва да вземем това предвид, за да знаем как да прилагаме подходящите грижи и лечения, за да ги поддържаме в перфектно състояние.

Ниските температури влияят значително на здравето на кожата и особено на най-чувствителните зони, като устните. Ето защо сега, когато студът и сухотата не ни дават отдих, трябва да бъдем особено внимателни и да им дадем допълнителните глезотии, които заслужават, така че обърнете внимание на 5 навика, който експертите ни дадоха, за да покажем устни, перфектни за това време на годината.

1) Те изгарят: Зимното слънце и студеният вятър изгарят нежната кожа на устните, поради липсата на меланин. Ето защо се препоръчва да се предпазва кожата на устните през цялата година и да се използват ежедневно червила със слънцезащитни фактори.

2) Отлепване: Рутината за красота на устните включва ежедневно ексфолиране и хидратация. С маска от мед и захар направете малки масажи в областта за премахване на мъртвите клетки. След това, преди да заспите нанесете добър слой балсам за устни. Не бива да се забравя, че подобно на кожата на лицето, кожата на устните използва нощта, за да се възстанови и да се подхранва в дълбочина.

3) Те кървят: Често дехидратацията е толкова напреднала, че се създават малки пукнатини, които кървят. Усещането е досадно и естетически не е приятно. Ето защо трябва да използвате балсами, които поддържат хидратацията и предотвратяват накъсването на кожата.

Лесният начин да имаме меки и здрави устни през студените месеци

Истината е, че кожата на устните е по-тънка и не се омазнява, което съответно е предпоставка да се изсушава по-често и да се напуква, а...

4) Дехидратирани: Липсата на хидратация, тоест вода, прави устните да изглеждат набръчкани и сухи. Ако изпиете два литра вода и използвате подхранваща формула, която спомага за задържането на влагата, ще получите меки и плътни устни.

5) Избягвайте тъмните червила: Тъй като през зимата устните са подложени на много негативни фактори, не се препоръчва фокусиране на грима върху тях и точно заради това трябва да се избягват този вид червила. Търсете такива, които са с натурални активни съставки, които освен че осигуряват цвят, ги подхранват и хидратират, а през нощта винаги отстранявайте грима нежно, за да не ги раздразните и нанасяйте възстановяващ балсам.

Като заключение: Ексфолиране, хидратация, подходящи продукти, постоянство, защита! Това са 5-те ключови стъпки за да може устните ви да изглеждат в перфектно състояние. Именно комбинацията от тях ще ни помогне да поддържаме здравето на устните си, така че те винаги да изглеждат гладки и излъскани.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно