5 негласни правила за интервю за работа относно това как трябва да сте облечени

5658
5 негласни правила за интервю за работа относно това как трябва да сте облечени
Снимка: iStock/Guliver

Експерти казват, че не трябва да искате дрехите ви да бъдат по-запомнящи се от това, което сте казали в интервюто. Това, което казвате на интервю за работа, трябва да бъде по-запомнящо се от това, което сте носили, но това не винаги е така.

Габриел Уди, университетски рекрутер за финансовата софтуерна компания Intuit, твърди, че необичайните модели на дрехи, твърде много аксесоари, допълнителни презрамки или набръчкани дрехи могат потенциално да отвлекат вниманието на интервюиращите от това, което казват кандидатите.

За да избегнете това, помага да носите нещо, което отговаря на представата на вашия бъдещ работодател за професионализъм.

Но това, което се счита за професионалист, може да варира в широки граници в зависимост от това дали работите за задушна адвокатска кантора или за спокоен технологичен стартъп и дали вашето потенциално работно място е имало официален дрескод след пандемията COVID-19.

В технологичната индустрия, например, работодателите обикновено са гъвкави и нямат нищо против какво носят хората, казва Лора Хънтинг, главен изпълнителен директор на Found By Inc., агенция за таланти и фирма за търсене на мениджъри, специализирана в дизайна. „Докато кандидатът се чувства комфортно и уверено и избягва всичко обидно [като] блуза с обидна снимка или фраза, тогава вие обикновено сте наясно и се обръща повече внимание на съдържанието на разговора“, смята тя.

За да дадем повече яснота на търсещите работа относно това какво трябва да носят на интервюта, помолихме комбинация от експерти по търсене на работа да разкрият кои според тях са най-големите негласни правила за това какво трябва да носите на интервю за работа. Ето какво трябва да знаете:

1. Правило №1: Когато се съмнявате относно правилата за облекло, погледнете снимки в социалните медии или директно попитайте специалистите по подбор на персонал.

Проучването как изглеждат членовете на персонала на снимки по време на работното време на компанията може да ви даде представа как трябва да се облечете за интервюто. „Работя за технологична компания и сме бизнес небрежни. Казвам на кандидатите да носят нещо бизнес ежедневно и в което се чувстват удобно,” сподели Уди.

Ако наистина са задръстени, тогава ги съветвам да проверят страницата ни за корпоративни кариери и социалните медии, където са показани нашите служители. Тази дейност дава на кандидатите по-добра представа какво е приемливо да носят. Препоръките за облекло определено варират в зависимост от индустрията и компанията, защото някои могат да бъдат по-официални и изискват костюм.

Лесен трик, с който ще блеснете на интервю за работа

STAR методът е изключително полезен по време на интервю за работа. STAR всъщност е акроним – S-ituation, T-ask, A-ction, R-esult...

2. Правило №2: Не носете пижами или спортни панталони на видео интервю, дори ако смятате, че интервюиращият може да види само горната ви половина.

Дори ако интервюто се провежда на компютърен екран, опитайте се да се облечете така, сякаш интервюто се провежда физически пред вас. Съпоставете горната половина на гардероба си с долната – никога не знаете какво може да види мениджърът по наемане на персонал.

„Ако вашето интервю е чрез видео, все пак трябва да внимавате за панталоните или полата си, дори ако те няма да се виждат на камерата“, посъветва Сара Джонстън, съосновател на Job Search Journey: "Чух ужасяваща история от клиент, където те бяха прекъснати по време на видео интервю и трябваше да станат. Имаха хубаво горнище, но пижамни панталони отдолу. Това наистина ги отблъсна и те не успяха да се възстановят".

Ашли Уоткинс, треньор по търсене на работа с опит в корпоративното набиране на персонал, казва, че е виждала някои търсещи работа хора да преминат към по-спокоен гардероб в резултат на пандемията, но "това не ви дава право да носите пижами или да пропуснете панталоните изобщо защото това е видео интервю", каза тя: "Бъдете готови за злополуки. Ако се случи извънредна ситуация по време на интервюто ви и трябва незабавно да избягате, не искате вашата група за интервю да зърне бельото ви."

3. Правило #3: Вашите дрехи могат да сигнализират колко сериозно приемате интервюто.

Въпросите на Мъск на интервю за работа - вижте дали ще се справите

Необходим е изключително интелигентен човек да кандидатства пред Илон Мъск за интервю за работа и е необходим още по-голям гений, за да...

Ако се обличате твърде небрежно, ще предизвикате предположения, че не сте много развълнувани от възможността, дори ако наистина ви е грижа за нея.

„Всичко твърде разголено или небрежно – тениски, изрязани горнища и т.н. – може да зададе грешен тон и може да изглежда, че кандидатът не е твърде сериозен за възможността“, каза Джаки Куевас, администратор на човешки ресурси с нестопанска цел.

Аниелис Кордеро, основател на Propel on Purpose Coaching, услуга за кариерно обучение, предназначена за професионалисти от първо поколение, открива, че независимо от индустрията, за която се борите, трябва да се обличате, за да впечатлите, тъй като хората могат да направят мигновена преценка. „Начинът, по който се появявате физически, има значение и ще бъде съзнателно или подсъзнателно взет предвид, когато ви оценяват като кандидат“, каза тя.

4. Правило #4: По-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате и да грешите, като се обличате по-професионално.

Кармен Росас, адвокат по планиране на имоти, казва, че е забелязала, че пандемията определено е смекчила дрескодовете на работното място, но все още вярва, че е най-добре да изберете облеклото си за интервюто,такова което отговаря на вашата личност, като същевременно е безопасно за работа – без горнища с оголени деколтета , къси поли, набръчкани ризи или панталони, които са твърде тесни. „Докато ви интервюират, по-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате“, каза тя.

НИКОГА не носете този ЦВЯТ, ако сте на интервю за работа

Интервютата за работа са винаги ново и непознато преживяване, защото всеки път те протичат по различен начин и изискванията и подходът ...

"Като собственик на бизнес, който наема всички хора за моя екип, винаги имам предвид, че моите служители са моята марка и докато искам хората да бъдат верни на себе си, те също така представляват моята фирма и моята марка", каза Росас: "Нашите богати клиенти не искат екипът на адвокатите им да се появява по спортни панталони и те също не го очакват. Докато се подготвяте за интервюта, имайте това предвид. „Как можете да се обличате според марката на организацията или бизнеса, с които интервюирате?"

Разбира се, закупуването на нови профи дрехи може да ви излезе скъпо, ако искате да се обличате, за да впечатлите. Jails To Jobs поддържа указател на организации в различни щати, които раздават професионални тоалети на онези, които отговарят на условията, като 100 костюма за 100 мъже и Dress For Success.

5. Правило #5: Ако дрескодът наистина ви притеснява, това е знак, че тази работа може да не е подходяща за вас.

Важно е да запомните, че интервюто за работа е като двупосочна улица: Мениджърът по наемането на персонал може да види дали вие сте подходящият за неговия екип, но вие също можете да видите дали те са подходящи за вас. Ако идеалната униформа на вашия бъдещ екип ви се струва потискаща и стягаща, това е нещо, което трябва да обмислите, преди да приемете оферта.

„Ако установите, че трябва да „обличате част“, ​​която не ви подхожда, това вероятно не е правилната фирмена култура за вас“, казва Кордеро. „Моят партньор в живота работеше в банкирането и трябваше да носи това, което той нарича „маймунски костюм“: [а] костюм и вратовръзка. Мразеше тази част от работата. Той е по-скоро човек за дънки, тениска и блейзър, маратонки. Когато премина в света на технологичните стартиращи компании, той се почувства по-комфортно и успя да се покаже автентично по всички начини.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com