5 нестандартни разновидности на целувката, за които никога не сте чували

1530
5 нестандартни разновидности на целувката, за които никога не сте чували
Снимка: iStock/Guliver

Всички познаваме целувката в класическият й вид още от ранна детска възраст, но съществуват ли и други видове целувки? Отговор на този въпрос даваме в следващите редове.

Следват 5 нестандартни вида целувки, за които си струва да знаете:

Хранеща целувка. Според някои специалисти целувката не започва от неандерталския човек, а чисто и просто от храненето на малките: например начинът, по който древните гърци са давали сдъвкана храна на кърмачетата си. До миналото столетие по подобен начин са били хранени малките бебета от елзаските майки, а индианците от Амазонка ги хранят по този начин и досега.

Още: От изгаряне на калории до подобряване на мозъчната функция: Ползите за здравето от целуването

Исторически целувки. 1968 г. Косигин, министър на външните работи на СССР, прегръща Дубчек, ръководител на Чехословакия. Дадената славянска, братска целувка по устата недвусмислено свидетелства за искреното приятелство между двете правителства и народите им. Няколко седмици по-късно съветските танкове влязоха в Прага, за да угасят пламъците на „Пражката пролет".

Писмовни целувки. Хиляди целувки на вашите, хиляди целувки от нас... Разменят се милиони всеки ден, откакто е сътворена писмеността. Целувките на Бонапарт до Жозефина са едни от най-илюстративните. Преди да сключат брак, той й пише: „Очаквайки, мио долче аморе, приеми хиляди целувки, но не ми изпращай, защото те ми изгарят кръвта..." , „една целувка по сърцето и после по-надолу, и по-надолу, и по- надолу", „целувки по устата, по очите, по рамото, по гърдите, по всичко, по всичко...."

Целувка от екрана. Подобно на сълзите или ударите, целувката от екрана през цялото време е подобие на целувка. Истински фалшива. Изисква се изкуство да създадеш климат, чувства, емоции или накратко, въпрос на талант. Професионалистите споделят, че целувката е най-трудното нещо, което им се удава да направят в началото на своята кариepa. Френският режисьор Франсоа Трюфо е имал своя техника за убеждаване. „В киното е важно направеното, което предхожда и следва целувката.

Целуват ли се животните? Зоолозите са открили, че изкуството да се целува съществува и при тях, когато живеят групово на стада, хайки, ята. Вълците си допират муцуните, за да се опознаят, шимпанзетата флиртуват, също макаците, гибоните, орангутаните, павианите.

Още: Кога е била първата целувка? И защо се целуваме - ето какво казва науката

Слоновете, които са много сантиментални, не правят изключение от това правило. Те се ухажват много настъпателно и по начин, близък до човешкото поведение в подобни случаи. Те се целуват нежно и продължително, като хоботът на единия се пъхва в устата на другия. Гъделичкайки се, разменят слюнки и достигат до еротична игра по най-естествен път, след което дискретно се отдалечават, за да преминат към по-сериозни неща.

Творческа целувка. Или целувката на пчелата-творец, стахановка на целувките като всички свои посестрими. Осъдена да събира 25 пъти повече мед, отколкото консумира, всяка пчела посещава за един ден повече от 100 цвята. Как действа? Тя обръща назад тичинките на цвета, за да достигне нектара. Така пчелата, залепила хоботчето си върху тичинките, може да стои неподвижно много минути, вкусвайки от тази дълга цветна целувка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Зодии с най- силна интуиция в любовта: Способни да дешифрират емоциите и намеренията на хората

Тези зодии по-скоро биха предали себе си, отколкото човека, когото обичат

Как да се отървете от мравките в къщата?

Алергия към гел лак: какво да правя?

5 достъпни за всеки билки за духовно пречистване и защита от негативност

Контролирайте гнева си! Само осем минути гняв могат да ви струват живота

8 отровни растения, които не бива да държите у дома

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com