6 хитри начина да почистите банята без много усилия

4544
6 хитри начина да почистите банята без много усилия
Снимка: jarmoluk / Pixabay

Едно от помещенията у дома, на които трябва да се обърне особено внимание по повод чистотата – това е банята.
Тя трябва да бъде поддържана чиста и добре подсушена постоянно, за да не рискуваме натрупване на замърсявания и появата на мухъл. Освен това, в банята трябва да се обърне внимание и на всеки един отделен елемент, когато я чистим.
А знаете ли, че има и други варианти за поддържане на добра хигиена в банята, освен добре познатите ни препарати за почистване? Ето и няколко хитри начини за това.

1. Пяна за бръснене
Пяната за бръснене притежава свойствата да полира добре огледалните повърхности. Ефектът от почистването с пяна за бръснене трае около 1 - 2 седмици, в зависимост от това дали огледалото ви е в пряк досег с вода.
Единственото, което трябва да направите е да нанесете малко от пяната за бръснене върху огледалата, да разнесете добре с чиста кърпа, след което да отстраните остатъка от пяната, отново с чиста и суха кърпа.

2. Черен чай
Черният чай не служи само за сгряваща напитка, той отлично се справя и с полирането на стъклените прегради и параваните на душ кабината в банята. Това, което трябва да направите е да натопите чиста кърпа в чая и да разтъркате добре стъклото. След това, просто изсушете с чиста и суха кърпа, а крайния резултат е идеално чисти, без следи от мръсотия и пяна стъклени прегради или паравани.

3.Оцет
Оцетът притежава антибактериални свойства. Той отлично се справя с почистването на замърсяванията у дома, включително и в банята. Нужно е да използвате смес от 1 чаена чаша оцет, ½ чаена чаша спирт и 2 чаени чаши вода. Смесете добре в бутилка с пулверизатор и сте готови да почистите огледалата и прозорците в банята.

4. Лимон
Лимоновият сок притежава свойствата да изчиства добре хромираните повърхности, благодарение на киселините в него. Срежете един лимон на половина и натрийте всички кранчета и хромирани повърхности в банята, резултатите няма да закъснеят, а напротив – ще заблестят за отрицателно време.

5. Сода с оцет
Комбинацията от содата и оцетът е наистина изненадващо добра. Получава се смес, която не само почиства добре замърсяванията, но и неутрализира лошите миризми. Почиствайте тоалетната по-често с влажна кърпа и комбинацията от сода и оцет, за да не се захабява и замърсява твърде много.

6. Белина
За да избегнете появата на мухъл върху душ завесата в банята ви, тя трябва да изсъхва добре след всяко нейно мокрене. В случай, че не успявате да подсушите добре своята баня е препоръчително да перете душ завесата си поне всяка седмица. За по-захабените завеси е добре, те да бъдат накиснати преди това във вода с белина.


 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com