6 любими летни коктейла за горещите дни

12726
6 любими летни коктейла за горещите дни

Лятото е сезона на почивките, релакса и дългите, топли вечери. Чакахме го толкова много, че вече можем да му се насладим максимално. А какво по-хубаво от това да го направим с чаша леденостуден коктейл в ръка, който да ни разхлажда докато слънцето прави точно обратното. И ако сте свикнали с класическите коктейли, време е да разнообразите с нещо по-различно. Без значение дали сте фенове на алкохолните или на безалкохолните коктейли, ето няколко предложения за летните дни:

Розе Аперол Шприц

Тази великолепна розова напитка ще ви донесе огромна наслада през летните вечери. Приготвя се от следните продукти: лед , парче портокал, розов грейпфрут, розе, аперол и сода. За да го приготвите, смесете Аперола, розето и содата и аранжирайте с плодовете. Можете да добавите и лед, за да е още по свежа напитката ви.

Бяла Сангрия

Най-добрият коктейл за ЛЯТО 2018

Когато дойде лятото, в съзнанието на всички любители на италианската кухня и коктейли се върти само едно нещо: Аперол Шприц. И докато к...

За този коктейл ще са ви нужни шампанско или бяло вино , плодове (малини , кайсии , горски плодове, лимон), пръчици канела и лед. В една голяма купа изсипете виното и добавете нарязаните плодове, канелата и леда. Сложете я на масата и нека всеки си сипва. Уникална свежа напитка за лятна вечеря на открито, с която ще изненадате приятно гостите си.

Класическо мохито

Класическото мохито е най-обичаният коктейл през лятото. А и съвсем не е труден за приготвяне в домашни условия. Трябват ви само бял ром, мента, кафява захар, сода и лед. Намачкайте ментата и кафявата захар на дъното на чашата. Покрийте с леда, който е добре да бъде направен на малки бучки в блендер. Долейте с ром и газирана вода и готово.

За още повече забавление, добавете по едно листо мента във формите за лед, за да зарадвате приятно гостите си и да се отличите като досетлива и забавна домакиня. Насладете се на едно прекрасно и здравословно лято с нашите освежаващи плодови напитки.

Динено смути

Най-подходящият коктейл за вашата ЗОДИЯ

Точно както вашият хороскоп казва много за вас, същото прави и любимият ви коктейл. А когато двете неща се смесят, се получава много за...

Най-често срещания плод през лятото е динята . Точно с нея можете са си приготвите много свеж и ароматен шейк, който определено не изисква особени усилия и ще ви разхлади през летните дни. Блендирайте динята със захар, малко лимонов сок и лимонова кора. Разредете напитката със сода и лимон и е готово. Можете да добавите и мента за повече цвят.

Домашен студен чай

Доста хора залагат на топъл чай през горещите летни дни и твърдят, че има свойството да разхлажда .Ако и вие сте скептично настроени и не искате да пиете горещи напитки през летните дни , заложете на студен чай с малко лед и лимон. Направете си чай с пакетчета, купени от магазина или с билки, ако имате. Добавете мед докато е още горещ и изчакайте да изстине. След това го приберете в хладилника. Получава се много свежо и приятно. Може да добавите лимонов сок и малко мента.

Малиново безалкохолно мохито за спортисти

Един по-различен прочит на плодовото мохито, за което ще са ви нужни малини, ментови листа, лимон, лед и една доза аминокиселини с вкус на лайм или лимон. Блендирайте малините и ментовите листа и добавете към тази смес 200 мл вода. След това прибавете аминокиселините и разбъркайте. Аранжирайте напитката с ментови листа, цели малини и резени лимон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com