6 причини, поради които парите бягат от вас

11546
6 причини, поради които парите бягат от вас
Снимка: envato.com

В напразните си опити да забогатеят и да спечелят първия си милион хората се чудят какъв е проблемът с техния неуспех. Те не са наясно, че коренът на проблема се крие в собственото им съзнание.

Всеки обича парите, но не всеки знае как да се сприятели с тях. 

Как съзнанието влияе на финансовото ни състояние?

В нашия свят има огромно количество информация, която възприемаме чрез сетивата - чрез телесни усещания, слухови и зрителни образи, миризми и вкусове. Но учените са доказали парадоксалния факт, че от 40-те милиона бита информация, които мозъкът ни получава отвън всяка секунда, съзнанието ни усвоява само 40 бита, които биха могли да преминат през "филтрите" на нашето несъзнавано. Тези филтри са личните убеждения, нагласи, страхове и ограничения, както и различни ролеви модели, които идват от детството ни.

Финансовото положение е в пряка зависимост от съзнанието, което контролира буквално всяка стъпка на човека - взетите решения, предприетите действия и дори мислите, които му идват на ум. Именно създадените програми и образи в нашия светоглед диктуват начина, по който живеем, формираме средата си и градим кариерата си.

Парите не ви харесват: основни причини

За да привлечете парите в живота си и да излезете от зоната си на комфорт, да намерите финансова свобода и да си отворите нови възможности за щастлив и достоен живот, първо трябва да разберете причината за разрива между вас и финансите.

Не оценявате себе си

Първата и най-често срещана причина е ценностната травма. Малко хора знаят, че именно чувството ни за собствена стойност и ценност е двигателят на финансовата ни енергия. Когато се чувстваме достойни и ценени от другите, когато открием вътрешната си стойност, когато престанем да доказваме стойността си на когото и да било, като купуваме скъпи коли, диаманти и марки, ние откриваме щастието и се настройваме към изобилието, включително материалното изобилие.

Паричният поток ще потече към тези 3 зодии

Не се чувствате свободни

Втората причина за лошото финансово състояние е липсата на вътрешна свобода, която не е способността да се бунтуваш или да се бориш, а способността да не се подчиняваш на мнението на мнозинството. 
Да бъдеш свободен означава преди всичко да чуваш себе си, да задоволяваш нуждите си и да разбираш собствените си ценности, без да се страхуваш, че ще бъдеш съден или наказан от другите. Само чрез реализирането на собствения си творчески потенциал и познание за света можем да се чувстваме достойни за този живот и да получим щедри награди под формата на материални блага.

Не се държите алчно

Алчността, не само материалната, но и енергийната, често спира притока на пари. За да промените финансовото си положение към по-добро, първо трябва да се научите да давате и да споделяте, независимо колко трудно е това. Важно е да си спомните момента, в който сте изпитали алчност, и да работите върху това състояние, защото този вид поведение показва дефицит в личността на човека

Прекалено горди сте

Проявата на прекалено високомерие, арогантност и гордост към другите всъщност не ни прави по-добри хора, а по-скоро намалява стойността ни и ни лишава от способността да взаимодействаме ползотворно с хората около нас. В крайна сметка, както знаем, парите идват при нас чрез хората.

На човек, който е обладан от гордост, не му е достатъчно да се чувства равен на другите хора: той е егоист и се опитва да изглежда по-добър от тях във всичко - понякога става дума за много недостойни действия, а тази негативна енергия забавя паричния поток.

Как дългът влияе на паричния поток?

Опитвате се да се конкурирате с другите

Съревноваването с другите, критичното отношение към другите и оценяването на техните действия, мнения и поведение е свързано преди всичко с неприемането на самия себе си. Когато чувството за ценност и оценяване на другите хора е слабо развито, човек вижда собствените си липсващи качества в околните, за което ги критикува остро, създавайки негативно поле около себе си, което не позволява на парите да потекат.

Ревнувате

Завистта, произтичаща от травма на ценността, не внася нищо добро в живота на човек, който се озлобява към хората, че имат нещо повече

Какво да правите, за да промените нещата във ваша полза?

След като сте установили причината за вашето страдание, първата задача е да култивирате самоценност и чувство за вътрешна свобода. За да направите това, трябва да започнете да записвате точка по точка това, което цените и за което си благодарите.

Както виждате, парите се отнасят към вас по същия начин, по който вие самите се отнасяте към тях, заобикалящата ви действителност и другите хора. За да изградите добри взаимоотношения с финансите си, да се сдобиете с желаното богатство и да живеете пълноценен живот, е важно първо да промените отношението си към себе си, да осъзнаете собствената си изначална стойност и да се излекувате вътрешно, като работите върху посттравматичните преживявания. Научете се да приемате себе си и се отдалечете от обезценяването на другите: само по този начин можете да намерите хармония със света и финансово благополучие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

5 грешки при домашното боядисване на коса и как да ги избегнете

8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Как да се предпазите от мълнии: Не носете чадър, не говорете по телефона

Пречистване на организма и отслабване с безглутенова диета

15 неочевидни начина за използване на това евтино мазило

Защо не трябва да засадите папрати в близост до ваканционния си дом?

Подправката, с която тоалетната винаги блести от чистота

Какво ви вещаят сънищата за закупуване на къща, апартамент или лятна вила?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com