6 прости навика, които ще добавят няколко години към живота ви

2088
6 прости навика, които ще добавят няколко години към живота ви
Снимка: iStock

Учени съставиха топ списък с добри навици, които повдигат настроението, подобряват благосъстоянието и здравето

1. Усмихвайте се по-често

Усмихнатите хора изглеждат по-млади, боледуват по-рядко, чувстват се по-добре, не се оплакват от лошо настроение и се оказват по-успешни в живота, защото хората около тях са по-склонни да помогнат на позитивно настроен човек, отколкото на мрачен тип със скръбно лице. Когато се усмихваме, нервните окончания на лицевите мускули изпращат сигнал до нервната система, че всичко е наред с нас, и тя започва да произвежда ендорфини - хормони на радостта,подмладяване и оздравяване на тялото.

2. Яжте банани

Както и ябълки, моркови и други плодове и зеленчуци. Яжте закуски на растителна основа поне три пъти на ден между храненията. С тази диета е по-лесно да се контролира теглото и да се поддържат нормални нива на холестерол и глюкоза в кръвта, което означава, че рискът от хипертония, атеросклероза и диабет е намален. Ако останете във форма и здрави, преминете на диета с банани и плодове. И вие и аз също се нуждаем от справедлива доза физическа активност. Желателно да правите 4-7 хиляди крачки на ден!

50 отговора на въпроса: "Какво е щастие?"

3. Тръгвайте рано

Ежедневният стрес, на който се излагаме, когато закъснеем за работа, важна среща, клиника, детска градина, театър или гара, според учените ни отнема поне 3 години живот. Преценете времето така, че да пристигнете на срещата не в уречения час, а 5-10 минути по-рано.

4. Мийте ръцете си

Ние развиваме навик за миене на ръцете в детството. Може би у дома няма да забравите да измиете ръцете си преди хранене, но когато идвате на гости, вечеряте в кафене, хапвате на работа или на път, мнозина пренебрегват правилата за хигиена.

Как да привлечем щастието - знаци и ритуали

5. Правете упражнения и гимнастика

Не бъркайте едното с другото! Зареждането е малък набор от упражнения, които се изпълняват сутрин, така че тялото да се събуди по-бързо и да влезе в работен ритъм. Продължителността на такъв комплекс е 5-7 минути. След зареждане не трябва да има умора - само бодрост. Гимнастиката е сериозна фитнес тренировка, след която е необходима почивка. Критерият за оптимално натоварване в този случай е лека умора след всяко упражнение и целия комплекс като цяло, бързо заменен от бодрост и прилив на сила.

6. Казвайте "Здравей" и "Благодаря"

Поздравете съседите в асансьора, продавачките в магазина, касиерките, които продават картата за метрото, с една дума всички, които сте срещнали през деня. И не забравяйте да кажете "благодаря" за всяко малко нещо - задържана врата, солница, подадена на масата, имейл, телефонно обаждане ... Формули за учтивост, които жителите на мегаполиса обикновено пренебрегват по отношение на непознати, имат голям емоционален потенциал: колкото по-често ги повтаряте, толкова повече положителна енергия получавате от другите. Казахте здравей, тоест пожелахте здраве на някого, а той ви пожела същото в отговор. Няма значение дали ще кажете "Приятен ден!" и благодариш не с цялото си сърце, а на машината - по силата на навика, ползите от него все още са значителни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно