6 съвета как да се справим с подкожните косъмчета

2326
6 съвета как да се справим с подкожните косъмчета
Снимка: iStock

Всеки се е сблъсквал с проблема на „подкожните косъмчета“ . Тази така неприятна ситуация е възможна, защото на моменти, кожата е по-дебела, а по принцип косъмчетата са по – тънки и те не успяват да пробият повърхността на кожата при нормалния им растеж.
Косъмчетата се превръщат в подкожни такива и започват да растат под повърхността на горния слой на кожата. Това не само е неприятно за гледане, но и би могло да създаде дискомфорт, както и по нататъшни проблеми. Чести причини за появата на подкожни косъмчета са бръснене, кола маска или, ако кожата ви е по – чувствителна.

1. Топъл компрес

Най-лесният , домашен метод , който може да се използва за проблема с подкожните косъмчета е поставянето на топъл компрес. Компресът затопля и овлажнява зоната, която бива третирана и това спомага за по – лесното отстраняване на подкожния косъм.  Намокрете памучна кърпа с топла вода и поставете на въпросното място по тялото. Оставете за около 10 минути и, ако косъмчетата не са се приближили до повърхността на кожата, повторете тази процедура още няколко пъти.

Домашни трикове за премахване на космите от лицето

Според статистиката хирзутизмът - известен също като хирзутизъм засяга приблизително 5-10% от жените от всички възрасти. Без значение к...

2. Стерилизирани пинсети

Звучи неприятно, но пинсетите, също биха могли да ви бъдат от полза при проблеми с подкожните косъмчета. Преди всичко е важно да се отбележи, че уредът трябва да бъде добре стерилизиран със спирт. По този начин предпазваме себе си от замърсявания или нежелани кожни реакции, които биха могли да ни доставят дискомфорт. Пукнете образувалата се пъпка, внимателно извадете подкожния косъм и почистете добре мястото.

3. Яйчена мембрана

Яйчената мембрана е полезна в редица домашни хитрини. След като счупите черупката на 1 яйце, внимателно отделете парче от яйчената мембрана, след което я поставете върху подкожния косъм. Оставете мембраната напълно да изсъхне и след това внимателно я издърпайте. Методът наподобява кола маска, но е много по - щадящ кожата.

4. Ексфолиране и лекарство против акне

5 неща, които НИКОГА не бива да хвърляте в тоалетната

Еволюцията ни е дарила с тоалетни, но и с кошчета за боклук. Ето защо е хубаво да използваме и двете по предназначение. Със сигурност о...

Подкожните косъмчета, притежават на повърхността си подобни на акне пъпчици. Поради тази им особеност, вие можете да ги третирате като такива. Нужно е да ексфолирате кожата си редовно и заедно с това, да използвате и козметика против акне. В случай, че не разполагате с подобна козметика у дома, салициловият спирт би ви свършил същата, чудесна работа.

5. Хлебен компрес с топло мляко

Сред рецептите за домашни, разкрасителни процедури на нашите баби, съществуват изключително много любопитни и наистина полезни домашни трикове. Една от тези „находки“ е именно за проблема с подкожните косъмчета и представлява компрес от топло мляко и филийка хляб. Потапяме филийка хляб в топло мляко ( млякото не бива да е горещо ) и поставяме върху подкожните косъмчета. Компресът престоява около 2 – 3 минути, след което процедурата се повтаря още няколко пъти.

6. Паста от хлебна сода

Хлебната сода притежава многобройни, полезни свойства. Използвана под формата на козметичен продукт у дома, хлебната сода прави кожата ни гладка и красива. Можете да използвате хлебна сода и за проблема с подкожните косъмчета. Направете съвсем обикновена паста от сода бикарбонат и малко вода, след което разтъркайте подкожния косъм заедно с пастата в продължение на няколко минути. Пробвайте да стиснете мястото, за да се покаже и подкожното косъмче, след което го извадете с помощта на стерилизирана пинсета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com