6-те въпроса, които могат съществено да променят живота ви

6427
6-те въпроса, които могат съществено да променят живота ви
Снимка: IStock

Когато започнем сериозно да се замисляме за смисъла на живота ни, много от нас осъзнаваме и откриваме различни неща за характера си, които преди това не сме взимали предвид. Някои въпроси сериозно ни карат да се замислим харесва ли ни по какъв начин живеем. Ето и най-често срещаните въпроси, които създават такива терзания у нас:

С правилните хора ли прекарвам времето си?

Всъщност хората, с които споделяме нашето ежедневие, имат огромна роля за изграждането на нашия характер и протичането на живота ни. Ако въпреки всичко вие усещате положителна енергия, подкрепа, лоялност, искреност сред тези хора, то значи те са правилните за вас. Но винаги имайте едно на ум и внимателно подбирайте на кого да споделите и с кого да поделите времето и енергията си.

Важни въпроси, които да си зададеш, когато си в търсене на промяната

Ако сте стигнали до тази глава от живота си, когато е време да се създадете наново: да правите това, което ви харесва, с когото искате,...

Конкретната ситуация зависи ли от мен?

Ако се е случило нещо, което не ни допада и ни изпълва с негативна енергия, замислете се вие можете ли да го промените? Ако отговорът е не, спрете да хабите нервите си за нещата, които не зависят от нас. Вместо това се насладете на настоящия момент и собствените си действия, които може да контролирате.

Как си представям най-хубавия ден?

Ако не можете да си изградите ясна представа за това какво е хубав ден, как би протекъл той, в чия компания и т.н., то как мислите за бъдещето си, как ще разграничите положителните неща, които искате да ви се случат, как ще го планирате адекватно? Задавайте си този въпрос по-често. 

Какво да избера – притеснението или страха?

Преоткрий себе си! Задай си тези 15 въпроса и виж какво ще разбереш

Всеки си мисли, че познава себе си изключително добре – знае всичко, познава емоциите и реакциите си. Истината е обаче, че научав...

Ние ви съветваме да се опитате да сдържате емоциите си, каквито и да са те. Контролът над емоционалното състояние ще ни даде адекватно решение на всеки проблем. Когато сме уплашени или притеснени, ние забравяме за всичко около нас и пропускаме насладата от настоящия момент.

Кое е от първостепенно значение за мен?

Този въпрос определено би променил светогледа ви. Замислете се много добре кое поставяте като най-голям приоритет за вас и се постарайте да изградите живота си така, че да го постигнете. Това ще ви помогне и за по-доброто планиране на целите. Обаче за да се получи това, трябва да сте напълно честни със себе си и да отговорите искрено.

Тази случка всъщност има ли някакво значение?

Важно е в повечето ситуации да се запитвате за тежестта на значението им, защото ако става въпрос за нещо незначително, а похабите енергията си в нерви за него, то вие изпълвате живота си с негативизъм и губите от настоящата наслада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...