7 често срещани грешки при използване на дезодоранти и антиперспиранти

2665
7 често срещани грешки при използване на дезодоранти и антиперспиранти
Снимка: Thinkstock/Guliver

В наши дни дезодорантите и антиперспирантите са неразделна част от ежедневната хигиена на много хора. Те ни помагат да се чувстваме свежи и уверени през целия ден, предотвратявайки лошата миризма и прекомерното изпотяване. Ако тези продукти се използват неправилно, можем да навредим на кожата си. Добре е да знаем най-честите грешки, които трябва да избягваме при използването на дезодорант и антиперспирант, за да поддържаме кожата си здрава.

Използвате след бръснене. Една от най-честите грешки е нанасянето на дезодорант или антиперспирант веднага след бръснене на подмишниците. Бръсначът оставя микротравми по кожата, а нанасянето на продукта веднага след това, ще има раздразнение и зачервяване. За да избегнете това, препоръчително е да нанасяте дезодорант или антиперспирант не веднага след бръснене, а да изчакате няколко минути, докато кожата се успокои.

6 хитри трика за премахване на петна от пот и дезодорант

Използване на антиперспирант/дезодорант веднага след душ или върху мръсна кожа. Друга често срещана грешка е нанасянето на антиперспирант или дезодорант директно след душ или върху мръсна кожа. Подмишниците ви може да са влажни след душ и нанасянето на продукта върху мокра повърхност може да намали неговата ефективност. За максимална ефективност и за предотвратяване на раздразнения се препоръчва да подсушите подмишниците си преди да нанесете антиперспирант или дезодорант.

Обличане веднага след нанасяне на антиперспирант/дезодорант. Друга грешка, която много хора допускат, е да се обличат веднага след нанасяне на антиперспирант или дезодорант. Това може да позволи на продукта да влезе в контакт с дрехите ви, което може да причини петна или белези върху тъканта. В допълнение, някои съставки в продуктите могат да взаимодействат с определени видове тъкани, което води до увреждане или обезцветяване.

Накиснете дрехите в този разтвор и ще забравите за петната от пот и дезодорант

Използвате върху увредена или раздразнена кожа. Ако имате порязвания, ожулвания или раздразнения в подмишниците, избягвайте да ползвате дезодорант или антиперспирант върху тези области. Активните съставки могат да причинят допълнително дразнене и да забавят оздравителния процес. Погрижете се за увредената кожа и използвайте нежни, неагресивни продукти, за да намалите дразненето.

Използване на излишен продукт. Много от нас слагат твърде много дезодорант или антиперспирант с надеждата за по-добра защита срещу изпотяване и миризма. Въпреки това, той може да бъде вреден за кожата. Твърде много продукт може да доведе до запушени пори и раздразнение. Нанесете малко количество от продукта върху суха кожа и да го разпределите равномерно по повърхността на подмишниците.

Използване на продукт с агресивни съставки. Има дезодоранти и антиперспиранти съдържащи съставки, които могат да бъдат груби за кожата. Например, продукти, съдържащи алуминий, могат да причинят дразнене и алергични реакции при някои хора. Ако установите, че определен продукт ви дразни, опитайте да потърсите по-мека версия на продукта или се консултирайте с вашия лекар за препоръки.

Не сменяте дезодоранта си. Кожата на подмишниците може да свикне с определен продукт с течение на времето, то той спира да действа. Ако забележите, че обичайният ви дезодорант е спрял да действа както преди, може би е време да смените продукта. Опитайте се да изберете алтернатива с други активни съставки или формула.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, ако кожата на лицето е суха?

Най-известните суеверия за косата и ноктите, които жените трябва да спазват

Тези зодии са орисани от звездите да бъдат щастливи в любовта

Как да влезем във форма за лятото без спорт и строги диети?

Нека цъфти: Защо не трябва да късате люляка?

Нумерологичен хороскоп за месец МАЙ

Не само за храна: Как да почистите канализацията с кетчуп?

Тези 4 зодии често са склонни към извънбрачни връзки

Тези 4 зодии правят връзките си "храм на доверието"

Какво трябва да направим, когато някой се отнася зле с нас?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com