7 неща, които често използвате по грешен начин

5621
7 неща, които често използвате по грешен начин
Снимка: Pixabay.com

Понякога хората използват познати неща, без да се замислят дали го правят правилно или не. Оказва се, че можете не само да не помогнете в домакинството, но и да навредите значително.

1.  Оцет

Оцет има във всяка къщата. Той се използва активно не само в готвенето, но и при почистването. Трябва, обаче, да се сдържате и да не използвате оцет навсякъде, където ви хрумне. Откажете да използвате оцета върху лакирани повърхности - подове, паркет. Оцетът силно разрушава лакираните повърхности, те избледняват и губят цвета си. 

2. Прах за пране

Най-често домакините го изсипват в пералнята на око, което означава, че правят огромна грешка. Неправилното използване на праха е загуба на пари, най-вероятно слагате прекалено много. В резултат на това върху тъканта остават петна, които не могат да се изплакнат. Заради това материалът се влошава с течение на времето, струва си да прочетете инструкциите и да проучите колко прах трябва да поставите в пералнята. 

3. Хартиени кърпи

5 невероятни ползи от използването на оцет при пране

Прането е скучна работа. Затова не е изненада, че всяка домакиня търси нови методи за оптимизиране на това занимание. За щастие решение...

Много често кухненската хартия заменя вестникарската хартия за полиране на стъклата. Разбира се, че е по-удобно, но има недостатък. Триенето разгражда меките кърпи и оставя мъх и следи по повърхността на стъклата. Ако вестниците не ви устройват, използвайте кърпа от микрофибър. Оцет, комбиниран с вода в пулверизатор перфектно почиства стъклото.

4. Пластмасови кутии

Те често се използват за затопляне на храна в микровълнова печка, но не всички от тях могат да се използват многократно. Има кутии, които са подходящи само за съхранение на продукти. Не забравяйте да проверите дали кутията е подходяща за използване в микровълновата печка, в противен случай ще трябва да я изхвърлите след първата употреба. Твърде възможно е да съсипете и храната, която претопляте. Добре е да замените пластмасата със стъкло или керамика изобщо.

5. Антибактериални кърпички

Отпечатъците по екрана са досадни, но не използвайте антибактериални кърпички. Първо, от тях също ще останат петна, и второ, съдържанието може да е опасна за екрана. И малки капки могат да влязат вътре и да попречат на работата му. Купете специални кърпички за екрани.

Най-икономичната пералня в света работи с чаша вода

Пералня работи само с чаша вода с помощта на малки зрънца пластмаса, които почистват тъканите по-добре от обикновен препарат за пране, ...

6. Домакински гъби

Гъбите за миене на съдове трябва да се сменят често, но много хора забравят за това. Освен това гъбата често се използва на грешното място. Бършете пода и работната повърхност с една и съща гъба. Не е изненадващо, че върху нея има много, много бактерии. За предпочитане сменяйте я поне веднъж седмично.

7. Градински торове

Искаме да използваме тор веднага щом се появят издънки, но в никакъв случай това не трябва да се прави. Торовете са добри, когато растенията вече растат добре. Съответно, те не трябва да се торят по- рано.

Дори доказани средства трябва да се използват само там, където наистина действат по предназначение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com