7 неща, които да спрете моментално, ако искате да сте по-привлекателни

5654
7 неща, които да спрете моментално, ако искате да сте по-привлекателни
Снимка: Unsplash

Често не осъзнаваме, но в ежедневието си имаме много лоши навици и действия, от които трябва да се откажем, за да живеем по-добре. Това важи и за нашият външен вид. В тази статия ще видим седем неща, които да спрем да правим веднага ако искаме да изглеждаме по-привлекателни: 

1. Спрете да стоите до твърде късно

Това е по-трудно, отколкото изглежда, защото, разбира се, обичаме съня си, но също така обичаме да стоим до късно и да пренебрегваме времето за лягане, което сме си определили. Но как почивката ви помага да се разхубавите? Е, не го наричат ​​за нищо „сън за красота“.

Още през 2010 г. изследователите направиха това, което правят най-добре и накараха хората да оценят привлекателността на другите. Те показаха снимки на хора, които са спали и не са спали поне осем часа предишната вечер. Участниците не само оцениха лишените от сън души като по-малко привлекателни, но предположиха, че са и „по-малко здрави и по-тъжни“. Така че, лягайте си рано тази вечер, защото в противен случай излизате като зомби.

2. Спрете да бъдете подли

Преди няколко години китайски изследователи направиха тест, като за пореден път група от участници строго и без угризения съдиха снимките на хора, носещи най-добрия си „неутрален“ израз. Освен това те предварително маркираха снимките с думите „почтен и честен“ или „зъл“ и „злобен“. Не е изненадващо, че снимките на хора, придружени с думи, предполагащи, че ритат кученца, са оценени като най-малко привлекателни. Така че, не бъдете подли, защото възприятието за „подлост“ е достатъчно, за да изглеждате по-малко привлекателни за някой около вас.

3. Спрете да се накланяте или да кръстосвате на ръцете си

Има такова нещо като силовата поза, което може да ви накара да се чувствате свръх уверени и е чудесно да се направите по-силни преди интервю или среща, ако искате да излъчвате определена увереност за себе си.

Така че, изтласкването на тялото навън е добре, но привличането на тялото навътре има обратен ефект. През 2016 г. изследователите откриха, че „свиващият се” език на тялото всъщност кара вашата сексуална привлекателност да спадне. Прегръщането на раменете, отпускането на стойката на тялото или кръстосването на ръцете са примери за „свиващ се” език, който намалява горещия фактор. Снимки между хора с контрактивни пози и хора с противоположни - експанзивни пози - бяха публикувани в сайт за запознанства, защото изследователите решиха да тестват своята теория. Снимките на хора с изправена стойка, а не със свити рамене бяха по-харесани.

4. Спрете стресирането

Е, според проучване от 2013 г., жените с високи нива на кортизон в тялото си - тоест малкият хормон, който кара сърцето ти да препуска и страхът ти се увеличават десетократно - са били считани за по-малко привлекателни от съдиите, които са били хетеро мъже. Изследователите предполагат, че това е вероятно, защото наличието на по-ниски нива на стрес отдава привлекателност на здравето и плодовитостта, а кортизонът противодейства на привлекателността.

5. Не показваш емоцията  в лицето си

Докато мъжете обичат жените, които се усмихват повече се оказва, че жените не се чувстват по същия начин по отношение на своите мъже. Мъжете, от друга страна, не искат дамите им да изглеждат прекалено горди. Според изследването от 2011 г.,  жените харесват своите мъже да показват гордост, а не щастие, а мъжете харесваха своите жени, показващи щастие, а не гордост.

6. Нямате чувство за хумор.

2009 г. беше годината, в която научихме, че смехът е важен за преминаване към следващия етап от връзката. Е, хората, които изобщо нямат чувство за хумор, бяха напълно непривлекателни. Проучването от тази година предполага, че полът всъщност изобщо не играе роля в него. Оказва се, че всеки мрази човек без никакво чувство за хумор, независимо кой е.

7. Спрете да лъжете

И за мъжете, и за жените това е универсална истина - НЕ ХАРЕСВАМЕ ЛЪЖАТА.

Проучване от 2006 г. накара участниците да четат както за мъжете, така и за жените и ги описват както по положителни, така и по отрицателни начини, предполагайки, че са интелигентни или не; независим или прилеплив; честен или лъжлив.

От трите набора критерии само честността е оказала съществен ефект върху това колко привлекателни според тях са хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com