7 неща, които една добра домакиня трябва да има в къщата си

6391
7 неща, които една добра домакиня трябва да има в къщата си
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора смятат, че да си добра домакиня е много лесно. Твърди се, че е достатъчно просто да поддържате ред в къщата и да можете да готвите. Зад двете кратки формулировки обаче се крие неочевидна, но колосална работа. Да бъдеш добра домакиня означава да можеш да изградиш домашна логистика и да вземеш предвид нюансите, за които мнозина дори не се замислят.

Ето списък от 7 неща, които добрите домакини имат в дома си. Всички тези елементи забележимо озаряват и улесняват живота, а също така помагат, ако е необходимо, бързо да се елиминират незначителни и не особено спешни ситуации.

1. Игла и конец

Представете си онази сутрин (ден или вечер), когато бързате за някъде и буквално всяка минута е от значение. И точно в този момент копчето се къса.

Всичко би могло да бъде решено само за няколко минути, ако имате такива прости, но незаменими неща като конец и игла в домашния си арсенал.

Ето защо дори и да сте супер зает човек, който никога не шие нищо сам, все пак направете изключение и си вземете малък комплект за шиене. Със сигурност няма да е излишен.

5 знака в дома ви, по които гостите ще разберат, че не сте добра домакиня

2. Поднос

Подносът е също толкова важна част от кухненския интериор, колкото тенджерите, тиганите и приборите за хранене. Неговата необходимост обаче често се забравя.

Подносът е незаменим, ако искате да създадете комфорт – например да донесете закуска в леглото или просто да прехвърлите няколко чинии и чаши от кухнята в хола наведнъж, за да седнете пред телевизора.

Безспорен плюс на подноса е, че трохи и мазни петна от съдове остават само върху него.

3. Растения

В дома на всяка уважаваща себе си домакиня винаги ще има няколко саксии с живи растения. Цветята в саксии не само помагат за оживяване и придават уют на пространството, но и имат положителен ефект върху атмосферата в стаята.

4. Горещи подложки

Сега има голямо разнообразие от красиви и естетични подложки за топли ястия, които ще украсят и защитят кухнята едновременно. Ако използвате например подложки за чаши, изработени от хвойна, тогава можете да организирате сесия за ароматерапия.

5. Чехли за гости

Добрата домакиня предвижда всякакви ситуации. Това се отнася и за покупката не само на домашни обувки за членовете на семейството, но и чехли за гости.

Това е най-токсичното нещо, което всяка домакиня има в хладилника си

6. Кламери и щипки

Тези малки неща са незаменими не само на работното място, но и в ежедневието. Те са много удобни за закрепване на отворени пакети с подправки и зърнени храни.

7. Затъмняващи завеси

Добрата домакиня знае какво е ежедневна рутинна работа, така че добрата почивка е най-важна за нея. Плътните завеси ще ви помогнат да си осигурите здравословен сън. Благодарение на тях дори през деня можете да създадете нощен ефект в апартамента и да подремнете малко. Предвид постоянното натоварване и стрес, подобни почивки са важни. Качествената почивка е ключът към производителността и значителен принос за здравето.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com