7 ранни признака, които показват, че си бременна

12824
7 ранни признака, които показват, че си бременна
Снимка: iStock/Guliver

Очакването на втората чертичка на теста за бременност понякога може да е много изнервящ период, особено когато си нетърпелива. Днес ще ти подскажем кои са 7 от най-ранните признаци, по които можеш да познаеш, че си бременна още преди да си видяла двете чертички на теста за бременност.

 

1. Чувствителни гърди

Знаем, че преди цикъл гърдите винаги стават по-чувствителни и това е нещо, което много жени изпитват всеки месец. При бременността обаче тази чувствителност се засилва осезаемо и не преминава за 2-3 дни, а продължава доста по-дълго време. Именно това е добър жокер, че може би чакате дете.

 

2. Рязка промяна в апетита

Това невинаги означава да ви се яде повече – напротив. Много жени изпитват липса на всякакъв апетит, което е нетипично за тях. Всяка рязка промяна в апетита, съпроводена с някои от другите симптоми, може да е знак за ранна бременност.

 

3. Чести позиви за уриниране

Бременност: Вълшебно време - не и без предизвикателства

От момента, в който сте разбрали, че ще ставате майка, сте започнали да забелязвате промените, които се случват с вашето тяло. Бременн...

Честото уриниране не е характерно само за края на една бременност, когато плодът е толкова голям, че притиска пикочния ви мехур. Още на втората или третата седмица от зачеването може да изпитвате честа нужда от уриниране. Това се дължи на повишените нива на хормона ЧХГ, хормонът на бременността.

 

4. Умора и сънливост

Не говорим за това, че когато се прибирате от работа сте уморени и искате да си починете. Говорим за такава умора, от която непрекъснато ви се спи. Не е изключено дори да сте се събудили от сън преди 2 часа и отново да усетите нуждатата да си полегнете. Сънливостта и нуждата от почивка е често срещан ранен симптом на бременност.

 

Бременността изглежда спаси живота на млада британка

Жителка на британския град Кардиф смята, че бременността ѝ и е спасила живота, пише БГНЕС. Пред Daily Mail, 27-годишната Джейд Палмър ...

5. Непоносимост към миризми

Ако случайно една сутрин се събудите и усетите, че дори миризмата на любимия ви парфюм ви дразни, то може да се усъмните, че има промяна у вас. Да не говорим за по-острите и неприятни миризми, които сякаш се усилват стократно. Това е често срещан симптом, който трудно може да объркате.

 

6. Оскъдно кървене

В началото може да си помислите, че просто настъпва цикълът ви, макар и с малко закъснение. Но след това ще видите, че всъщност зацапването е малко и спира. Това не бива да ви тревожи и не се случва при всяка жена, но може да се получи, когато ембрионът се закрепва за маточната стена.

Бременност, раждане и коронавирус, какво трябва да знаете

Бременните претърпяват промени по време на бременността, което ги прави по-чувствителни към всички респираторни заболявания, включителн...

 

7. Промени в настроението

Хормоните в началото на всяка бременност бушуват с пълна сила, което може да доведе до резки промени в настроението. Смях, плач, гняв и всичко това в рамките на няколко часа.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...