7 трика, с които ловко ще се измъкнете от неприятна ситуация

2664
7 трика, с които ловко ще се измъкнете от неприятна ситуация
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и да се опитваме да ги избягваме, неприятните ситуации се случват в живота и то в най-неочакваните моменти. Дали ще бъдете сами, сред много хора или с любимия човек, може да се притесните от нещо във всеки един момент. Как да се справите тогава? Ето няколко трика, които ще ви помогнат да излезете от напрегната ситуация.

1. Кихане – може би сте попаднали в тиха обстановка или сте на важна среща, точно тогава се появява усещане, че ще кихнете. Стопирайте го като притиснете езика към зъбите. Така няма да привлечете излишно внимание към себе си, ако не е моментът за това. Притиснете езика към небцето и горните зъби, задръжте за 5-10 секунди и ще стопирате кихането. Може да опитате да насочите езика и към двата предни горни зъба. Пак ще ви свърши чудесна работа.

8 трика, които ще ви помогнат да се измъкнете от неудобни ситуации

Случвало ли ви си е да изпитвате притеснение с определени хора или започвате да хълцате преди важна среща. Подобни ситуации могат да се...

2. Спрете сълзите – може би сте се разстроили от нещо, но сте сред хора и не искате те да виждат сълзите ви. Погледнете нагоре и задръжте дъха си за секунди. Издишайте бавно и ще забележите как ще се почувствате по-добре, а напиращите сълзи ще са изчезнали.

3. Погледнете в очите – може би сключвате сделка с някого или просто говорите с шефа си, каквато и да е ситуацията, ако се почувствате неуверени в себе си, погледнете човека в очите. Това може и да не ви е толкова лесно, имайки предвид неувереността, но ако го направите, ще се почувствате много по-добре. Необходимо е да погледнете човека за минимум три секунди в очите. Така ще дадете заявка за увереност и ще покажете, че разговорът ви вълнува.

4. При тревожност – ако се притесните от нещо, но моментът никак не е подходящ за това, стегнете цялото си тяло и после се отпуснете. Стиснете ръцете в юмруци, напрегнете мускулите. Поемете си глътна въздух и се отпуснете.

5. Използвайте дланта си – ако изведнъж ви се догади или ви се завие свят, защото сте се притеснили от нещо, успокойте се като притиснете средата на дланта си с палеца на другата ръка. Така гаденето и световъртежът ще изчезнат.

Защо ни е необходимо чувството на срам?

Срамът е защитна реакция и механизъм за оцеляване в група, възникнал в процеса на еволюция. До този извод са стигнали американски учени...

6. Спрете хълцането – никак не е приятно да започнете да хълцате, докато сте на работа, среща или навън с приятели. Спрете хълцането веднага като поставите палеца в устата си и опитате да духнете. Друг трик за стопиране на хълцането е да пиете вода със запушени уши. Тук бъдете внимателни.

7. Гъдел в гърлото – ако това ви се случи, може да се разконцентрирате и да не успеете да се съсредоточите над работата, която вършите в момента. За да го облекчите, почешете ухото си. Така сигналът към нервните окончания ще се пренасочи към него и гъделът в гърлото ви ще спре. Изпробвайте този трик следващия път, когато усетите неприятното чувство в гърлото си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво най-много съжаляват хората на средна възраст?

Храни, които НИКОГА не трябва да давате на котките

Защо яйцата за закуска са най-полезни?

Не само досаден плевел: Неочаквани ползи от глухарчето

Какво може да предизвика отвращение към месото?

Съпругата ми се оказа мъж: Младоженец с ужасяващо разкритие след 12 дни брак (ВИДЕО)

Как никога да не закъснявате: 8 прости съвета, които вършат чудеса

Развалена вечеря: 6 основни грешки при готвене на пюре, които всеки допуска

Подлудява ви: Най-красивият цвят на очите, който харесват абсолютно всички хора

9 неща, които развалят здравето ви (има ги във всеки дом)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com