8 неща в Япония, които ще ви изненадат сериозно

7013
8 неща в Япония, които ще ви изненадат сериозно
Снимка: Nick115 / Pixabay

„Страната на изгряващото слънце“, така обрисува света Япония. Тук съжителстват от векове двете основни религии – будизмът и шинтоизмът и макар и в малко процентно съотношение тук живеят и много християни. Няма жител на света, който да не е ходил или да не иска да  посети Япония. Всеки иска да се докосне до древната култура на този народ, до неговите обичаи и история, да опита от традиционната кухня на Изтока и да изпие чаша саке. В Япония, на туристите се предлага голяма гама от услуги, които са на тяхно разположение денонощно. Тук ще откриете и много нетрадиционни за другите държави неща, които истински ще ви изненадат. Кои са те?

1. Денонощните магазини Konbinis се намират навсякъде в Япония и могат да ви помогнат в много и различни ситуации. В тях можете да си купите различни продукти, включително и готова храна. Тук можете да платите сметките си,  можете да изпратите или да получите колет или да си купите самолетен билет или билет за концерт.

Япония тества влак, задвижван с водород (ВИДЕО)

Най-голямата японска железопътна компания „JR East” представи влакът „Hibari”, задвижван с водород. Той беше по...

2. Хотелите в Япония са доста скъпи, а хостелите предлагат една стая на няколко човека, което създава голямо неудобство на туристите. Има обаче по-евтин вариант, това са така наречените хотели с капсули. Те са значително по-евтини и в тях можете да спите, стига да не страдате от клаустрофобия.

3. Традиция е всеки да събуе обувките си, преди да влезе в храм, училище, читалище, ресторант или в нечия къща. На публичните места това е обозначено обикновено с указателни табели. Ако сте на екскурзия в Япония през лятото, не забравяйте при посещението си в някой храм, да носите със себе си чифт чорапи, защото влизането там боси не е разрешено.

4. Магазините за 100 йени са едни от най-популярните сред туристите в Япония. Това е така, защото там всеки може да спести много пари, при купуването на основни неща. В тези магазини ще откриете всичко, от играчки, дрехи, обувки и козметика до перилни препарати, сувенири и дори закуски.

5. Когато става въпрос за Япония, трябва да знаете, че хората там не обичат неприятностите. Многобройното население, населяващо малки територии е развило навика да не притеснява околните. Японците спазват редица свързани с това правила.

Рисунка на българче спечели най-високата награда на Международна изложба в Япония

Рисунка на българско дете спечели най-високата награда в 52-рата Международна изложба за детско изкуство ("52nd International ChildrenТ...

6. При пазаруване в Япония, че върху цената на стоката може да не е начислен ДДС. Затова бъдете внимателни от възникването на недоразумения при пазаруване.

7. В кварталите на Токио и на другите градове има система от полицейски управления, наречена KOBAN. Освен, че отговарят за спазването на реда, те прибират господа от баровете по домовете им, упътват хората, търсещи дадено място и връщат намерени чужди документи и вещи.

8. Приподните бедствия и земетресенията са често явление в Япония. Поради това е добре да носите със себе си комплект с неща от първа необходимост, като храна, вода, и почистващи средства, както и аптечка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com