8 прости правила за високо самочувствие

15965
8 прости правила за високо самочувствие
Снимка: Thinkstock/Guliver

1. Седнете изправени

Според изследвания, сядането с добра поза не само ще доведе до по-уверени, положителни мисли, но и ще увеличи общото ви настроение. Така че следващия път, когато се окажете напуснати, изправете рамене.

3-те зодии, които имат ниско самочувствие

Много от нас имат притеснения относно това как изглеждат или какъв характер притежават. Ниското самочувствие е проблем, с който трудно ...

2. Пийте кафе

Обичате кафето? Ами имате късмет, тъй като е доказано, че кофеинът увеличава енергията, бдителността и да, дори и самочувствието. Така че почерпете се още една чаша от любимото кафе.

3. Изпотете се

Ние всички знаем, че упражненията са добри за вашето физическо благополучие, но знаехте ли, че упражняването редовно може да направи чудеса и за вашето психическо здраве? Изследванията показват, че дори и най-малкото изпотяване може да доведе до повече самочувствие, да не говорим за по-малко стрес.

4. Напръскайте се с любимия си аромат

15 начина как да промените живота си

Животът е прекалено кратък, за да правите нещо, което не ви харесва; прекалено кратък – за да сте недоволни от себе си; прекалено...

Нуждаете ли се от друго извинение, за да се напръскате с любимия си аромат? Оказва се, че ароматите играят огромна роля в начина, по който се чувствате и можете незабавно да извлечете редица емоции, включително да се чувствате по-спокойни, щастливи и уверени.

5. Визуализирайте величието

Ако сте в моментна криза, но имате нужда от бърза увереност, опитайте просто да затворите очите си и да се обърнете към вашето въображение. Подгответе ума си успех, като си представите, че завладявате лична цел. Помнете силата на визуализацията: виждането е вяра. Колкото повече визуализирате постиженията, толкова повече ще очаквате успех, а това мислене може само да доведе до по-големи чувства на самоувереност.

6. Слушайте музика

Не само слушането на оптимистична музика незабавно вдишва настроението ви, но и възпроизвеждането на мелодиите може да ви накара да се почувствате по-силни.

Хората с ниско самочувствие не бива да бъдат окуражавани

Има хора, които в никакъв случай не бива да бъдат окуражавани или насърчавани. Това твърдят американски учени в статия, публикувана в н...

7. Носете усмивка

Не крийте вече своята усмивка от света. Вместо това я покажете на всички. По този начин ще изглеждате уверени и силни, а хората ще забележат това. Не мислете само, че усмивката има външни ефекти. Изследванията показват, че усмивката може да елиминира вътрешни признаци на стрес, което ви кара да се чувствате по-щастливи и по-спокойни.

8. Подкрепяйте себе си

Говорете със себе си. Мислете положителни мисли. Използвайте силата на самоутвържденията и се съсредоточете върху доброто. Погледнете се в огледалото и кажете на този човек, когото виждате, колко страхотен е. Публикувайте лепкави бележки около дома си, за да си го напомняте също, защото колкото по-често практикувате себелюбието, толкова по-бързо ще повярвате!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com