8 вредни навика, които ти пречат да забогатееш

6745
8 вредни навика, които ти пречат да забогатееш
Снимка: iStock/Guliver

Някои хора се раждат богати, други забогатяват с късмет, а трети си скъсват задника от работа и накрая нищо. Ако мислите по този начин, то ще се наложи да ви разочароваме - никога няма да станете богати! Докато не изкорените вредните навици от главата си никога няма да забогатеете и да реализирате мечтите си в професионален план.

Вреден навик №1

Търсите причината за провала си в друг. Престанете да се оправдавате и поемете отговорност за действията си. За да се усъвършенстваш в личен и професионален план трябва да осъзнаеш грешките си и да се учиш от тях. Най-добрият учител в живота в ПРОВАЛЪТ.

Вреден навик №2

Бедните хора не обичат да рискуват. Донякъде това е обяснимо, защото, когато не разполагаш със солидни средства, е трудно да "хвърлиш" едни пари, за да пробваш. Бизнесът е за тези, които не се страхуват да рискуват. Преценете добре ситуацията, анализирайте и поемете риска! Може би успехът е на една ръка разстояние?

Вреден навик №3

Бедният човек не обича да плаща или, ако го направи - гледа да мине възможно най-тънко. Той предпочита да направи нещата сам, вместо да се възползва от услугите на специалист. Не инвестира в обучения и ако посети някой семинар, то той най-вероятно ще е безплатен.

Най-богатата жена в света за 2020 г. е на 94 г.

Краят на годината е време за равносметки и, разбира се, за класации. Порталът „Яндекс“ хвърля поглед към един не толкова по...

Вреден навик №4

За да постигнеш финансов успех трябва да имаш план за действие. Правилно да управляваш парите си и да не ги пилееш безцелно. Няма как да натрупате капитал, без да отделяте някаква част от доходите си.

Вреден навик №5

В търсене на бързата и лесна печалба човек си затваря очите за перспективите, които се откриват пред него в дългосрочен план.

Вреден навик №6

6 неща, които Бил Гейтс има в дома си, а вие - не

Бил Гейтс е американски програмист и бизнесмен, както и един от основателите на „Майкрософт“. Той е един от най-богатите хо...

Милиони хора по целия свят работят скапана работа, която не харесват. Когато ходиш с нежелание в офиса няма как да очакваш да постигнеш кариерно развитие и по-добро заплащане. Понякога обстоятелствата го налагат, но само от теб зависи да направиш първата крачка към промяната!

Вреден навик №7

Най-ценният ресурс на този свят не са парите, а времето! Богатите хора го знаят и го ценят повече от златото! Те стават рано и планират деня си. Наемат хора, които свършат работата вместо тях, за да им спестят време. Това време могат да използват, за да изкарат допълнителни доходи или просто да се насладят на живота!

Вреден навик №8

Четете автобиографии и се вдъхновявайте. Извлечете максимума от тях, но не се заблуждавайте, че ще същите успехи, ако повтаряте стъпките им. Това, че някой е станал милионер от биткоини или акции, не означава, че и вие ще успеете да се реализирате в тази сфера.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com