9 доказани факта, че бракът ви ще издържи теста на времето

2788
9 доказани факта, че бракът ви ще издържи теста на времето
Снимка: iStock/Guliver

Ако съжителствате в брак, то трябва поне веднъж да си задавате въпроса дали може да издържите през годините. В тази статия ще разгледаме 9 факта, които недвусмислено показват, че имате шанс да бъдете заедно за цял живот. Вижте кои са те: 

1. Имахте екстравагантно сватбено тържество.

Изследванията показват, че двойките, които имат сватба с повече от 200 души, са 12,5 пъти по-малко склонни да се разведат от двойките, които го празнуват на малки сватби или съвсем сами. Така че, ако сте имали голяма сватба с много гости, това може да е знак, че сте в дълготраен брак.

2. И двамата сте финансово стабилни.

Проучванията разкриват, че семейните двойки са с 51 процента по-малко склонни да се разведат, когато общият им доход е равен на 125 000 или повече долара годишно. Въпреки че, парите не могат да купят любов, това определено помага на двойките да избягват много финансови спорове в отношенията си. Тези финансови спорове понякога могат да излязат извън контрол и да доведат до развод.

3. Отворени сте един с друг.

Да отвориш сърцето си и да разкриеш уязвимостите си във връзката е трудно. Но това ви помага да научите повече един за друг и изгражда силна емоционална връзка, задължителна за всеки добър брак. Ако вие и вашият партньор се чувствате комфортно един с друг и можете да говорите открито, това е знак, че бракът ви може да продължи много дълго.

4. Фокусирате се върху доброто, вместо върху лошото.

Мисленето за негативни мисли за партньора ви кара да се съсредоточите върху техните падения и недостатъци. Но никой не е съвършен. Когато мислите за партньора си положително, вие насочвате вниманието си към добрите качества на партньора. Това значително улеснява нещата и допринася за дълготраен брак.

5. Излизали сте дълго време преди да се ожените.

Има ли идеална възраст за сключване на брак?

Повечето необвързани на възраст над 25 години често чуват въпроса „така, кога е сватбата?“ Предполагаме, че подобна любозна...

Едно проучване предполага, че двойките, които са се срещали поне три години, преди да станат съпруг и съпруга, са по-малко склонни да се разведат. То предполага, че многото време, прекарано заедно преди брака, позволява на двойката наистина да се опознаят и да настъпи адекватно количество житейско планиране.

6. Отидохте на меден месец.

Същото изследване ни казва, че двойките, които отиват на меден месец директно след като се оженят, са с 41% по-малко склонни да се разведат по-късно в живота. Меденият месец помага на двойката да освободи целия натрупан стрес, натрупан по време на планирането на сватбата, позволявайки на двойката да се свърже отново и да започне брака на десния крак.

7. Не ви е грижа за външния вид.

Докато някои хора смятат външния вид и богатството за важен фактор, когато избират партньор, изследванията показват, че двойките, които се фокусират повече върху вътрешната красота, отколкото върху външния вид и богатството, са с 50 процента по-малко склонни да се разведат.

Брачен хороскоп за всички зодии

Нека погледнем над нещо по-специфично - брачният хороскоп на различните зодии.  Овен  Овенът винаги очаква с нетърпение, та...

8. Разбирате любовните езици на другия.

Асоциацията за психологически науки предполага, че начинът, по който двойките общуват, често предсказва степента на успех на връзката и брака им. Когато двама души са във връзка за дълго време, те започват да се възползват от навиците си и дори започват да говорят на един и същ „език“. Те също така се учат на уникалния любовен език. Това прави прекарването на много години заедно много по-приятно изживяване.

9. Спорите честно.

Спорът е естествено за двойка, омъжена или не. Ще възникнат конфликти, които се нуждаят от разрешаване. Когато борбата във връзката е честна и двете страни се фокусират върху конкретния конфликт, вместо да крещят и да си говорят, това е знак за щастлив брак, който ще продължи.

Хиляди хора се женят всеки ден. Много от тези бракове завършват с развод. Анализът на връзката ви може да бъде чудесен начин да получите ясна представа за текущото здраве и състояние на вашия „щастлив брак“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

6 лайфхака от тези, които са отслабнали без диета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com