9 знака, че сте прекалено добри, което е вредно за вас

23656
9 знака, че сте прекалено добри, което е вредно за вас
Снимка: iStock/Guliver

Може просто да се опитвате да сте любезни, за да избегнете конфликти, но останалите нямат много високо мнение за вас.

Ето 9 знака, че сте по-добри отколкото е необходимо:

1. Наричате персонала по име

Въпреки че се опитвате да сте внимателни и вежливи, като се обръщате по име към служителите в ресторанти, магазини, това може и да ги обижда. Това е, защото техните имена са на показ, а вашето не е. Така те не са в позиция да ви наричат по име. Може дори да произнасяте името им грешно, което е още по-неловко.
Ако искате да водите приятелски разговор, по-добре просто се усмихвайте и говорете без да споменавате имена. Много служители предпочитат да си вършат работата бързо, без да им се налага да фамилиарничат с клиенти.

2. Отивате на срещи по-рано

Мислите, че ако отивате на гости или среща по-рано, показва уважение към хората, защото не ги карате да чакат. Но това понякога е точно толкова грубо колкото и да закъснеете. Ако сте 30 минути по-рано на сватба или бебешко парти, домакинът ще се почувства длъжен да ви забавлява. Същото важи за интервюта, където интервюиращите ще се дразнят, че им прекъсвате работата, а вие ще изглеждате отчаяни в търсене на работата.

3. Прекалено наивни сте

Ако сте прекалено доверчиви, хората ще се опитват се възползват от вас. Опитвайте се да бъдете по-внимателни към другите, особено ако не ги познавате. Ако някой ви поиска услуга, премислете първо последствията и тогава дайте отговор.

4 зодии, които винаги печелят хората с тяхната доброта

Хората могат лесно да спечелят доверието на другите, ако са добри и открити към тях. В астрологичната карта има 4 зодии, които винаги с...

4. Казвате „Извинявай“ за всяко дребно нещо

Ако се извинявате прекалено често, ще загубите уважението на хората. Ако продължавате да се извинявате, в бъдеще тази дума ще загуби стойността си, защото ще се счита за досаден навик, а не за искрено съжаление.

5. Обсипвате хората с комплименти

Ако прекалявате с комплиментите, те скоро губят стойността си. Хората дори ще смятат, че се опитвате да ги „подкупите“, за да поискате нещо от тях. Ако продължавате да го правите, хората несъзнателно очакват от вас винаги комплименти. Когато не им правите, ще смятат, че има нещо нередно в тях.

6. Отхвърляте комплиментите на другите

Това са най-щедрите и мили зодии

Всички хора имат нещо добро в себе си, но има някои, които могат да се похвалят с повече доброта от останалите! Те винаги са готови да ...

Когато някой ви прави комплимент, може да го отхвърлите, казвайки „О, не, фигурата ми не е така хубава като твоята“ или „Роклята не е толкова страхотна“, за да покажете скромност. Това накърнява вашата самоувереност и намалява уважението на хората към вас.

7. Не може да казвате „не“

Когато ви е трудно да кажете „не“ от учтивост, ще имате по-малко време за себе си и повече за другите. Най-лошият сценарий е, когато сте изтощени заради грижи за останалите, само да не ги разочаровате. Така по-скоро ще страдате отколкото да избегнете конфликти.

8. Винаги сте политически коректни

Да сте политически коректни, означава, че избягвате изказ и действия, които може да обидят или наранят хора, които вече са страдали от дискриминация. Но с явните ви опити да сте внимателни, може да нараните хората, които искате да предпазите. А другите, извън уязвимите групи, ще ви считат за слаби и прекалено чувствителни.

4-те зодии, които всеки трябва да има в живота си

Има зодии, без които просто не можем да си представим живота! Те са специални за всеки един от нас и правят светът едно по-хубаво, усми...

9. Трудно молите за помощ

Макар да имате нужда от помощ, не смеете да поискат такава, защото мислите, че другите си имат свои грижи и не искате да сте им в тежест. Помнете, че другите искат да бъдат полезни и може да се радват да помогнат. Ако дадете възможност на хората да ви подадат ръка, те ще се чувстват удовлетворени и щастливи. Помнете, че е съвсем човешко да поискате помощ, това не ви прави нахални или досадни.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com