9 знака, че трябва да промените живота си

13051
9 знака, че трябва да промените живота си
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки най-добрите ни намерение и без дори да го съзнаваме, често попадаме в капана на ежедневната рутина и откриваме, че не сме удовлетворени от живота си. Но именно това усещане ни кара да спрем, да се огледаме и замислим какво не е наред около нас. Може би това е труден момент, но от друга страна, решението за промяна може да преобърне живота ни към по-добро. Но как да знаете със сигурност дали начинът, по който се чувствате, е временно състояние или е знак, че трябва генерално да промените живота си?

Проверете с тези няколко признака:

1. Чувствате се затворени в безкрайния цикъл от ежедневни задължения, рутинни задачи… Животът ви е ядене, спане, работа и отново същото до безкрай. Не намирате време и желание за нищо различно.

Думите лекуват, думите бичуват. Можем ли да променим живота си, променяйки речника си?

Новата година е време за желания и пожелания. В популярната психология се е утвърдила мисълта, че думите носят енергия и ако искаме да ...

2. Не си спомняте кога излязохте за последно от зоната си на комфорт. Чувствате се удобно само сред познати неща и нищо извън това не ви предизвиква, а това води до отегчение и досада.

3. Прекарвате много време в гледане на телевизия и в социалните мрежи. Това е ОК в разумни граници, но ви отвлича от истинския живот.

4. Дразните ли се от мотивирани хора или приятели, които правят позитивни промени в живота си? Това ясно показва, че подсъзнателно искате и вие да постъпите като тях, но още не сте готови.

5. Прекарвате много време с хора, които непрестанно се оплакват. Трудно е да сте позитивни и вдъхновени в подобна компания. Огледайте се и вижте с какви приятели прекарвате времето си и се запитайте честно дали такива хора ви подкрепят и вдъхновяват.

7 грешки, които съсипват живота ви

Каква е причината за нашите поражения и неуспехи? Ето най-обидните грешки в живота, които ни лишават от радостта от живота и за които п...

6. Живеете за уикендите. Всички ние обичаме свободното време и почивките, но ако цяла седмица копнеете за уикенда, това е знак, че не харесвате работата си и явно трябва нещо да промените.

7. Изпитвате съмнения в себе си. Много от нас страдат от “Синдрома на самозванеца”, т.е. чувството, че са самозванци и не заслужават успехите, които постигат. В повечето случаи това е по-скоро усещане, а не реалност. 

8. През повечето време не сте удовлетворен от себе си и обвинявате другите хора. Но изцяло зависи от вас. Имате 2 избора: да се оплаквате от съдбата си или да направите нещо, за да я промените.

9.  Разчитате на стимулатори, за да преживеете деня- Може да варират от кафе, цигари, шоколад, пазаруване, медикаменти…Някои от тях са безвредни в умерени количества, но, ако станете зависими от тях, това е знак, че сте стресирани, объркани и ви липсва вдъхновение.

Защо вашата ДУША е избрала ТОЗИ живот, за да се прероди

Според експертите по езотерика и биоенергия ние, хората, сме способни да избираме къде да се родим и каква да е нашата съдба. Има някол...

Ако разпознаете подобни знаци в поведението си, не се отчайвайте. Първата стъпка към промяна в живота ви е да осъзнаете, че имате нужда от промяна. Помислете добре кое е важно за вас, кои са ценностите ви и започнете промяната. Не се страхувайте да скъсате с хора или навици, които ви дърпат назад. Мислете за себе си и за своя път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com