Ако правите ТОВА, хавлиените кърпи ще изглеждат измачкани и овехтели

3265
Ако правите ТОВА, хавлиените кърпи ще изглеждат измачкани и овехтели
Снимка: Tesa Robbins / Pixabay

Хавлиените кърпи са покупка, която използваме дълго време и ежедневно, затова е добре да инвестираме в качеството на продукта, за да останем доволни и да ги използваме възможно най-дълго. Но не винаги всичко се свежда до качеството, ако те не се поддържат и изпират правилно, много бързо могат да придобият износен вид. Ако също така не ги подреждате и прибирате правилно, не се чудете защо са толкова смачкани. Днес ще ви „отворим очите“ за грешките, които може би допускате.

Не използвате подходящ перилен препарат

Много хора грешат, като използват само един вид перилен препарат за всички видове облекло, което имат. Много по-различно е усещането при бельото и кърпите за пране, които се докосват до най-интимните ни части и трябва да са добре изпрани. Отделните препарати за тях ще ги направят по-меки  и ще запазят материята им по-дълго като нова. Съветваме ви да изберете препарат със силно дезинфекциращо свойство.

Защо хавлията ВИНАГИ трябва да се суши навън

Хората, които живеят в апартаменти, често сушат дрехите си в затворени помещения. Това обаче може да се окаже много опасно за здравето....

Изпирате ги със студена вода

Тъй като в хавлиените кърпи има шанс да се развият бактерии и микроорганизми, не е препоръчително да ги измивате само със студена вода. А дори напротив – с подходящ антибактериален препарат и на по-висока температура. Студената вода не е способна само по себе си да отстрани голяма част от петната и нечистотиите.

При прането използвате омекотител

Омекотителят е предпочитан от много, но може би конкретно за хавлиените кърпи не е подходящ вариант. Особено ако не сте сигурни в чистотата им – ако са сериозно замърсени, не добавяйте такъв препарат. След него кърпите ще са намачкани и ако са били замърсени, видът им няма да е пухкав и мек. Това се получава от наслагването му по мръсните тъкани, разпространяването на бактерии и довеждането до лоша миризма.

Меки хавлии като след химическо, но в домашни условия

Ако имате усещането, че хавлиените ви кърпи твърде бързо спират да попиват и не са вече така меки, както когато сте ги купили, просто п...

Не разпределяте правилно прането си

Както вече споменахме, добре е за отделните видове дрехи да използвате отделни перилни препарати. Тук идва моментът и на правилното сортиране – знаем, че отделяме белите от цветните дрехи, а е още по-добре, ако започнем да ги сортираме и по вид на тъканта и предназначението. Например не е удачно да изпирате заедно хавлиените кърпи и дънките си, заедно със зимни якета. Хавлиените кърпи изпирайте с бельото, а дрехите отделно. По този начин всички дрехи ще изглеждат добре, а и ще са изпирани с подходящия за тях препарат.

Изпирате дрехите си с твърда вода

Това не зависи изцяло от вас, но можете да подобрите състоянието на водата, като добавите омекотител за вода или прибавите дестилиран оцет в последния цикъл на изпирането. Твърдата вода прави кърпите да изглеждат намачкани, не са толкова меки и не изглеждат току-що изпрани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

8 вредни комбинации от храни, които ядем ежедневно

Как се пише: известна или извесна?

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com