Апартамент на първи или последен етаж – плюсове и минуси

8829
Апартамент на първи или последен етаж – плюсове и минуси
Снимка: БГНЕС

Когато купуваме апартамент сме изправени пред много решения, които се отразяват на качеството ни на живот и комфорта в ежедневните ситуации. След като сме избрали местоположението и типа жилище, в което искаме да живеем, е време да изберем етажа. Къде е по-добре да живеете, на първия или последния етаж? Представяме плюсовете и минусите на двете решения.

Апартамент на първи етаж, струва ли си?

Въпреки много притеснения на купувачите, е много добро решение както за възрастни хора, така и за семейства с деца. Възрастните хора често имат проблем с изкачването дори на десетина стълби и всеки, който някога е носил количка с дете, например до първия етаж, знае, че това е истинско предизвикателство. Живеейки на първия етаж, често имаме възможност да имаме „парче земя“ под формата на малка градина, което е невъзможно на горните етажи. Очарованието на апартамента на първия етаж със сигурност ще бъде оценено от деца, които, в непосредствена близост до детската площадка ще имат по -голямо желание да излязат да играят.

Разбира се, животът на първия етаж има и недостатъци. Първото, което идва на ум, със сигурност са по-малко уединение и в много случаи необходимостта от инсталиране на ролетни щори и завеси, които да ни отделят от случващото се навън и по-голям шум от улицата през деня, отколкото на горните етажи. Струва си обаче да се знае, че апартамент на приземен етаж в нова сграда се различава в много отношения от апартамент с подобно разположение в стар блок. Новото строителство използва различни технологии и материали, както и модерни прозорци, които изолират звуците отвън много по-добре.

Апартаментът е на последния етаж

Апартаментът на последния етаж има много предимства - на първо място можем да споменем прекрасната гледка. Собствениците на апартаменти на последния етаж също имат много повече уединеност от останалите жители на сградата, което също означава повече свобода и няма нужда да се "покрива" от съседите. Голямото количество дневна светлина и тишината, които преобладават на по-голяма надморска височина, също са важни, а спокойствието, близостта до небето и короните на дърветата позволяват истинско спокойствие и релакс.

Когато купуваме апартамент на последния етаж в нова сграда, трябва да сме сигурни, че покривът е стегнат и няма възможност той да протече и наводни апартамента. Струва ли си да купите апартамент на последния етаж? Очевидно зависи от очакванията, както и от бюджета. Най-високите апартаменти често се свързват и с по-висока цена. Това със сигурност ще бъде добър избор за хора, които ценят красивата гледка, тишина и спокойствие, както и за тези, които не искат да участват ежедневно в оживения живот на имението.

Кой етаж да избера?

Когато избираме апартамент, преди всичко трябва да се ръководим от начина си на живот, нуждите и удобствата, които ни интересуват. В началото трябва да анализирате най-важните аспекти и да помислите добре дали някакви дефекти са приемливи за вас или не.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Добавка в солта, която в горещо ястие може да се превърне в отрова

Напукани устни – как лесно можем да се справим с тях?

Жена заведе труп в клон на банка, за да изтегли заем

Чесън, пиле и още 4 продукта, които ще заличат бръчките от лицето ви и кожата ви ще заблести

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com