Бедните двойки оцеляват по-трудно

5666
Бедните двойки оцеляват по-трудно

Двойките с ниски доходи не успяват да изградят сериозни отношения, или парите в крайна сметка стават причина за раздяла, показва ново американско проучване, в което участват над 6000 мъже и жени.

Бедните страдат не само от липса на пари, казват изследователи от Калифорния. Малкото доходи развалят връзките с противоположния пол, предаде БГНЕС. Мнозина ще възразят, настоявайки, че парите не купуват щастието, но цифрите от проучването доказват това твърдение.

Любовта не може без секс

Канадски изследователи доказаха, че любовта не може да съществува без секс. Учени от университета "Конкордия" в Монреал направили дв...

Всеки един от хилядите участници бил интервюиран в продължение на 27 минути. Резултатите показват, че караниците в семействата с ниски доходи започват именно заради липса на финансови средства. Въпреки това именно хората с ниска заплата мечтаят за традиционен брак, сватба и деца. Онези, които разполагат с повече средства, предпочитат да живеят с половинките си без брак, но често връзката им издържа повече.

Авторите на изследването обясниха, че именно заради тези тревожни данни американското правителство е отпуснало един милиард долара, за да направи институцията на брака по-популярна. Тези пари ще бъдат похарчени за социални програми и нови изследвания.

Друго проучване в САЩ показва, че за проблемите у дома е виновна и работата. Постоянните задължения в офиса се отразяват зле на семейните отношения. Двойките започват да се карат, стресът и напрежението покачват своите нива, а започнат ли да работят и у дома, повече семейства завършват с развод.

Редактор: Калина Здравкова

Кое е най-доброто място за свалка?

Френски социолози разкриха кое е най-доброто място, където мъжете да търсят своята половинка – цветарски магазини. В експеримент...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com