Бившата съпруга на Дан Браун го съди, водел двойнствен живот по време на брака

3365
Бившата съпруга на Дан Браун го съди, водел двойнствен живот по време на брака
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившата съпруга на писателя Дан Браун заведе дело, в което обвинява автора, че е водил двойнствен живот по време на брака им, съобщи Асошиейтед прес. Блайт Браун е внесла иска в съд в Ню Хемпшър в понеделник.

Според нея Дан Браун е имал извънбрачни връзки, докато са били женени, включително и с треньорка на коне за езда. Освен това дамата настоява да получи дължимото, задето е вдъхновила много от творбите му и му е помагала с идеи и проучвания за романите. Блайт Браун обвинява писателя и в това, че е укривал от нея бъдещите си проекти, включително и телевизионната поредица по романите му, както и детска книга, която трябва да излезе на пазара през септември, пише Дарик.

През май ще се появи новият роман на Дан Браун

На 14 май трябва да се излезе новият роман на Дан Браун. Според запознати той ще носи заглавието "Ад" (Inferno), съобщи БГНЕС. Естестве...

Най-пикантни са обвиненията в извънбрачните връзки на писателя. Описвайки поведението на Дан Браун като "незаконно и нечувано", Блайт Браун твърди в иска си, че тя научила за връзките на Дан след развода им през 2019 г., сложил край на 21-годишен брак. Тя обвинява автора на бестселъри и в това, че тайно е харчел огромни суми за подаръци на неназована треньорка на коне, получила от писателя няколко коня и финансиране за бизнеса си. Бившата съпруга твърди, че "незаконното поведение" било реализирано в Ню Хемпшър, САЩ, както и в Европа и на Карибите.

"Дан е живял в лъжи поне през последните шест години, като е поддържал имиджа на световноизвестен писател, който живее обикновено в дома си в щата Ню Хемпшър, а в действителност нещата са били напълно различни", пише в иска. "Години наред Дан тайно е теглил значителни суми от трудно спечеления семеен доход от него и Блайт, за да поддържа безсрамни извънбрачни връзки с жени, двойно по-млади от него и да води тайнствен живот".

Според обвиненията на Блайт Браун, писателят й изневерявал с поне четири жени, една от които била млада треньорка на коне от Нидерландия. В иска тя е представена с инициалите Джей Пи (JP). Бившата съпруга на Браун, която е запалена по конете и конната езда, довела през 2013 г. младата треньорка в САЩ, за да обучава конете й. През 2014 г. Дан Браун започнал афера с младата нидерландка, докато тя живеела при семейство Браун след операция на рамото. Според Блайт съпругът й тогава тайно купил на младата дама кон за 345 000 долара, нова кола, камион за транспортиране на коне и платил за ремонта на апартамента й в Нидерландия.

В разпространено до медиите изявление Дан Браун заявява, че е шокиран от обвиненията и определи иска като "писан, без да се зачита истината". Той твърди, че не е подвел бившата си съпруга за финансите им по време на развода и че тя е получила половината от семейното състояние след развода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com